Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Add Secure

Hikvision

Unii

Bydemes

Masset Solutions

Optex

PG Security Systems

20face

VEB

ARAS

Hanwha Vision Europe

Dero Security Products

HID

Centurion

Securitas

CSL

Bosch Security Systems

VVNL

Eizo

Oribi ID Solutions

SOBA

Paraat

Top Security

Nimo Dog Security

HD Security

Explicate

Genetec

SmartSD

ADI

OSEC

Lobeco

SMC Alarmcentrale

Secusoft

EAL

De Beveiligingsjurist

Brivo

SmartCell

VideoGuard

Seris

Eagle Eye Networks

JMB Groep

NIBHV

Crown Security Services

Advancis

Ajax Systems

DZ Technologies

Paxton

RoSecure

NetworxConnect

Multiwacht

Traka ASSA ABLOY

Seagate

G4S

Service Centrale Nederland

Trigion

IDIS

Nenova

Milestone

Regio Control Veldt

CDVI

Connect Security

VBN

GFT

Alphatronics

BHVcertificaat.online

2N

ASIS

Kiwa

Akuvox

Alarm Meldnet

Gold-IP

i-Pro

Sequrix

Avigilon Alta

VAIBS

Nimo Drone Security

CardAccess

Uniview

ASSA ABLOY

ASSA ABLOY brengt PULSE: het self-powered sluitsysteem

31 mei 2022
Redactie
15:25

Met PULSE introduceert ASSA ABLOY een elektromechanisch sluitsysteem dat geen voeding nodig heeft. De benodigde energie wordt namelijk opgewekt door gebruikers die de sloten bedienen. Het systeem is eenvoudig te installeren en te beheren via software met talloze mogelijkheden.

Bedrijven lopen vaak tegen heel wat beperkingen aan wanneer ze alle toegangspunten binnen en buiten hun gebouw in één toegangssysteem willen onderbrengen. Poorten, containers, kasten en andere punten vormen hierbij meestal een uitdaging. Met de nieuwe reeks self-powered PULSE elektronische cilinders en sleutels kunnen bedrijven deze uitdaging aan, zonder dat er ingrijpende aanpassingen gedaan hoeft te worden.

Self-powered, duurzaam en compleet
Toegangsbeheer met PULSE-sleutels werkt op basis van zelf-energie-opwekkende technologie, ingesloten in de kern van de cilinder. Hierdoor werkt PULSE dus zonder externe energiebron bij de deur, noch kabels, noch batterijen. Het PULSE cilinderassortiment omvat europrofiel-cilinders, camlocks, meubelsloten en hangsloten die ook onder de zwaarste klimaatomstandigheden kunnen functioneren. Bijna elke mechanische cilinder kan dus door een PULSE-cilinder worden vervangen zonder dat er extra aanpassingen aan de deur nodig zijn, of dat deze bekabeld hoeft te worden. Het is dus niet alleen een duurzame oplossing, maar ook één die geen bouwkundige aanpassingen vraagt.

Eenvoudig beheer
Om te ontgrendelen hoeft de gebruiker alleen maar zijn programmeerbare PULSE sleutel in de cilinder te steken en te draaien. De opgewekte energie wordt gebruikt om de versleutelde elektronische beveiliging van de cilinder van stroom te voorzien. Als de sleutel de toegangsrechten heeft tot de cilinder – in te stellen in het Incedo™ Business Cloud beheersysteem – kan de sleutel gedraaid worden.
Het beheer van PULSE is eenvoudig. Vanuit de IncedoTM Business Cloud interface programmeert een beheerder elke PULSE sleutel met de toegangsrechten die de sleutelhouder nodig heeft. En als een sleutel zoekraakt, kan deze met een paar klikken geannuleerd worden zodat de beveiliging van de locatie weer hersteld is.

Handig, schaalbaar en eenvoudig te beheren met Incedo TM
Business Cloud-gebruikers vinden PULSE gemakkelijk, omdat een PULSE cilinder er – aan de buitenkant – net hetzelfde uitzien als iedere andere mechanische cilinder en ook op dezelfde manier lijkt te werken, maar met een groot voordeel: hun ene PULSE-sleutel ontgrendelt elk toegangspunt waarvoor zij geautoriseerd zijn. Eén geprogrammeerde sleutel bevat immers al hun toegangsrechten, ongeacht het aantal deuren dat zij moeten openen.
Voor maximaal gemak is een PULSE-sleutel standaard uitgerust met dual credential-technologie. Hierdoor kan de sleutel, net als een traditionele sleutel, gebruikt worden om de PULSE-cilinder te openen en stroom te genereren. Maar kan dezelfde sleutel ook worden gebruikt als RFID-credential, waarmee deuren met een draadloze of bekabelde RFID-lezer kunnen worden ontgrendeld. Voor gebruikers en gebouwbeheerders is dit veel handiger dan het dragen of beheren van twee aparte credentials.

Schaalbaar
Bedrijven hebben de mogelijkheid om klein te beginnen – bijvoorbeeld met een handvol PULSE cilinders, hangsloten en kastsloten – en het Incedo Business TM Cloud systeem uit te breiden, naarmate hun behoeften veranderen. Zo is de initiële investering in hardware of software verantwoord, want Incedo is gebouwd om met elke gebruiker mee te groeien.
Security- en facility managers kunnen erop vertrouwen, dat hun investering in PULSE toekomstbestendig is. Door voor PULSE producten te kiezen, is men niet aan één elektronische toegangstechnologie gebonden: PULSE is slechts één hardware-optie binnen het toegangsbeheer-ecosysteem van Incedo.
Op één locatie kunnen PULSE-cilinders bijvoorbeeld serverruimten, kasten en buitenopslagfaciliteiten vergrendelen, terwijl draadloze Aperio hardware kantoren en vergaderruimten beveiligen en bekabelde ASSA ABLOY -lezers de hoofdingang beveiligen.

Te zien op Vakbeurs Facilitair en Gebouwbeheer
“Omdat PULSE samenwerkt met het Incedo Business Cloud-platform, bieden we onze klanten een unieke optie”, zegt Koenraad Lafaut, productmanager bij ASSA ABLOY Opening Solutions Benelux. “Op basis van hun behoeften kunnen zij batterij gevoede elektronische hardware met self-powered, draadloze cilinders en bekabelde lezers beheren binnen één toegangsbeheeroplossing. Alles wordt samen aangestuurd vanuit één IncedoTM Business Cloud -interface, met de mogelijkheid om – afhankelijk van wat er nodig is – op te schalen en cloudbeheer of softwarediensten toe te voegen.”
Op de Vakbeurs Facilitair en Gebouwbeheer – van 8 t/m 10 juni in de Jaarbeurs in Utrecht – zal ASSA ABLOY de PULSE-oplossing introduceren. Iedereen is van harte uitgenodigd op de stand van ASSA ABLOY (10.5.10) om kennis te maken met PULSE. Voor toegang kunt u zich hier gratis registreren.

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

Seagate

Suricat

SequriX

Videoguard

Wordt een partner