Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

SOBA

PG Security Systems

Service Centrale Nederland

Nenova

De Beveiligingsjurist

CDVI

20face

Nimo Drone Security

Dero Security Products

Ajax Systems

HID

Nimo Dog Security

VVNL

Advancis

i-Pro

Traka ASSA ABLOY

VideoGuard

Regio Control Veldt

Paraat

ARAS

VEB

Unii

OSEC

Eizo

Crown Security Services

Connect Security

Bydemes

Kiwa

EAL

Milestone

Paxton

Seris

Centurion

HD Security

Securitas

Lobeco

Eagle Eye Networks

Genetec

DZ Technologies

SMC Alarmcentrale

Oribi ID Solutions

SmartCell

JMB Groep

GFT

Akuvox

Multiwacht

Optex

Alphatronics

BHVcertificaat.online

Sequrix

Explicate

Alarm Meldnet

ASIS

Secusoft

RoSecure

CardAccess

2N

VAIBS

CSL

Hikvision

Avigilon Alta

ASSA ABLOY

IDIS

Brivo

SmartSD

VBN

G4S

NetworxConnect

Bosch Security Systems

Add Secure

ADI

Top Security

Gold-IP

NIBHV

Seagate

Trigion

Masset Solutions

Uniview

Hanwha Vision Europe

Astronomische presentatie van nieuwe videotechnlogie

10 november 2022
Redactie
09:01

Dat bewakingscamera’s steeds meer slimme sensoren en dataverzamelaars worden, bleek wel tijdens de Video Technology Day van Lobeco. In de astronomische setting van de Space Expo in Antwerpen lieten Avigilon, AMG, AVA, Camect, Gemos, Hikvision, Network Optix, OpenPath, Secure Logiq, Pelco, Selea en VAIBS en Videotec zien wat zoal mogelijk is.

Het evenement was slim opgezet. Bezoekers werden ontvangen in een zaal waar de presentaties plaatsvonden en waar langs de rand tabletops van de leveranciers stonden. Zo werd iedereen min of meer ‘gedwongen’ de interessante voordrachten bij te wonen.
Hikvision startte met een verhaal over cybersecurity, waarbij de spreker vooral trachtte het ‘achterdeurtjesverhaal’ te ontkrachten. Hij vertelde welke cyberrisico’s er zijn voor IoT-apparaten in het algemeen en camera’s in het bijzonder en hoe door een juiste netwerkconfiguratie is te voorkomen dat ‘derden’ meekijken met de beelden. Hij wees op de online cybersecurityopleidingen die Hikvision ontwikkeld heeft voor installateurs.

Kunstmatige intelligentie
Camect is een Amerikaanse fabrikant van AI-software, waarmee onnodig alarm door bewegingsdetectie wordt tegengegaan. Volgens de vertegenwoordiger van het bedrijf wordt 99,67 procent van de onnodige detecties uitgefilterd. Dit gebeurt onder andere met algoritmes die personen, dieren en voertuigen herkennen in tal van classificaties. Meldingen gaan via een VPN naar de gebruiker, die ze kan ontvangen via onder andere een app, webbrowser of e-mail.
VAIBS liet zien wat zoal mogelijk is met kunstmatige intelligentie. Camera’s met de software van dit bedrijf zien verkeersovertredingen, ongewenst gedrag en zelfs emoties van voorbijgangers. Ook kan allerlei informatie worden verzameld die winkeliers aan een hogere omzet helpen.

Cloud
Selea is een vrij nieuwe leverancier van Lobeco. Dit Italiaanse bedrijf is gespecialiseerd in kentekenherkenning, waarbij ook allerlei andere informatie over het voertuig wordt verwerkt, zoals kleur, merk, model en snelheid. De systemen worden gebruikt voor verkeersmanagement en toegangsbeheer bij parkeerterreinen.
AVA probeerde de aanwezige installateurs er van te overtuigen dat aan de cloud niet meer valt te ontkomen. CCTV is volgens het bedrijf het enige ‘bastion’ dat nog terughoudend is. De spreker wees erop dat bankieren ook via de cloud gaat en dat bewakingsvideo’s net zo veilig getransporteerd kunnen worden. Interessant was om te zien hoe de technologie is te gebruiken voor forensisch onderzoek, nadat in een auto was ingebroken. Het systeem wist uiteindelijk beelden op een andere locatie te vinden, waarop de dader duidelijk zichtbaar was.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Seagate

Videoguard

Suricat

Wordt een partner