Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

G4S

Avigilon Alta

Sequrix

HD Security

CSL

Optex

Secusoft

HID

Dero Security Products

Bosch Security Systems

Alphatronics

BHVcertificaat.online

VAIBS

JMB Groep

Seagate

ADI

Eagle Eye Networks

Paraat

SOBA

Traka ASSA ABLOY

ARAS

Advancis

Paxton

Lobeco

VBN

NIBHV

SMC Alarmcentrale

Masset Solutions

ASSA ABLOY

Alarm Meldnet

Regio Control Veldt

Nenova

20face

RoSecure

i-Pro

NetworxConnect

ASIS

Eizo

VideoGuard

Hikvision

Securitas

Trigion

Akuvox

VVNL

Milestone

SmartCell

OSEC

SmartSD

Unii

Multiwacht

EAL

Top Security

Crown Security Services

Brivo

PG Security Systems

2N

Ajax Systems

Add Secure

Connect Security

Explicate

Gold-IP

Service Centrale Nederland

Genetec

Bydemes

Kiwa

DZ Technologies

Hanwha Vision Europe

Centurion

Seris

VEB

Nimo Drone Security

Network Optix

CDVI

CardAccess

Oribi ID Solutions

De Beveiligingsjurist

Nimo Dog Security

IDIS

GFT

Uniview

AUTODOME 7000 family met intelligente tracking-technologie van Bosch

30 oktober 2013
Redactie
08:24

Bosch Security Systems introduceert de AUTODOME 7000-familie van PTZ (pan-tilt-zoom)-camera’s met intelligente functies die een belangrijke aanwinst zijn voor de beveiligingsbranche. AUTODOME 7000 presteert beter dan andere beweegbare camera’s en levert klanten een krachtig, geautomatiseerd bewakingssysteem dat ervoor zorgt dat veiligheidsrisico’s niet over het hoofd worden gezien.

Bosch’ geïntegreerde Intelligent Video Analysis (IVA) software verwerkt automatisch videosignalen en maakt operators attent op veiligheidsrisico’s. Eén enkele AUTODOME PTZ-camera kan tot tien verschillende plekken analyseren op rondhangen, lijnoverschrijdingen en andere criteria. Omdat hij aangepast kan worden aan de specifieke behoeften van iedere gebruiker, maakt IVA het mogelijk om dreigingen eerder te signaleren en de algehele veiligheid te vergroten.

Bosch AUTODOME 7000Bosch’ unieke Intelligent Tracking technologie gebruikt geavanceerde stroomdetectie-algoritmen om scènes te monitoren op beweging en om automatisch objecten te volgen. Gebruikers kunnen omstandigheden definiëren die ogenblikkelijk het volgen activeren – zoals een voertuig dat in een bepaalde richting door een gebied beweegt. Operators kunnen nu ook de tracking activeren door in live video op een bewegend doelwit te klikken waardoor de camera dit in beeld vasthoudt. De camera past dynamisch de zoom-instellingen aan om de meest bruikbare, zeer gedetailleerde beelden van objecten vast te leggen terwijl zij door het blikveld van de camera bewegen.

De AUTODOME 7000 familie zet een nieuwe maatstaf voor algoritmen voor intelligent volgen, omdat hij een doel opnieuw zal volgen nadat dit achter een privacy mask is verdwenen of tijdelijk is afgeschermd door een niet-bewegend object – zelfs als er door de wind bewegende bomen aanwezig zijn of andere achtergrondruis. AUTODOME volgt het doel continu als het opnieuw tevoorschijn komt of als er beweging wordt gesignaleerd op hetzelfde traject – en zorgt er zo voor dat activiteiten altijd worden waargenomen.

AUTODOME brengt beeldweergave op een hoger niveau met verbeterde scherpte, accuratere kleurweergave en meer detail in beelden die in omstandigheden met weinig licht worden gemaakt. De standaard IP-camera heeft 28x of 36x zoom, en de HD-camera levert een 1080p resolutie, 30 beelden per seconde (IPS) en 20x zoom. De HD-camera ondersteunt ook high-speed 720p resolutie bij 60 IPS voor het vastleggen van kleine details van snel bewegende objecten in verkeers- en stadsbewaking, speelhallen, tolpoorten, benzinestations en dergelijke.

Bosch AUTODOME camera

De camera is ontworpen met gebruikmaking van Bosch’ nieuwste CPP4 platform en ondersteunt quad-streaming voor live-bewaking en opnames met gebruik van maximaal vier onafhankelijk van elkaar te configureren videostreams. Gebruikers kunnen opnamen maken en bekijken in HD-resolutie, maar de camera kan ook lagere resoluties leveren voor het bekijken van de beelden op afstand.

De camera’s ondersteunen tevens geheugenkaartopslag gecombineerd met centrale opslag voor betrouwbare prestaties. Met tot wel twee terabytes opslag via SDXC, of 32 gigabytes met SDHC, kunnen de geheugenkaarten worden gebruikt voor kortlopende of lokale alarmeringsopnamen.

De AUTODOME 7000 is eenvoudig te gebruiken en te installeren. Hij wordt geleverd met vijf basisinstellingen om voor de meeste gangbare situaties een optimale beeldregistratie te leveren en 256 voor te programmeren camerastanden om cruciale locaties te bewaken met een druk op een knop. Kant-en-klare gestekkerde bekabeling met kleurcodering en een snelkoppelingssysteem tussen camera en behuizing maken AUTODOMES sneller en eenvoudiger te plaatsen dan andere PTZ-domes. Bovendien omvat de glasvezelset een unieke mediaconverter die meteen in de netvoedingsbehuizing wordt geïnstalleerd.

Bosch IP standaard- en high definition camera’s, encoders en intelligente videoanalyse werken naadloos samen met een groot scala aan beveiligingssoftware en opnamesystemen van Bosch en andere videomanagementsysteemleveranciers. Dit wordt ondersteund door ONVIF en het Integration Partner Program, wat ontwikkelaars directe toegang geeft tot softwareontwikkeltools om Bosch-producten gemakkelijk te integreren met systemen van anderen.

De AUTODOME 7000-family bevat camera’s voor binnenshuis en buitenshuis met een groot operationeel temperatuurbereik van -40 tot +55 graden Celsius. Hun sabotagebestendige aluminium behuizing voldoet aan de IP66 en NEMA4X-normen voor onbelemmerde werking in zelfs de meest stoffige en natte omgevingen waardoor jarenlang betrouwbaar gebruik gegarandeerd wordt.

Daarbij ondersteunt het design van de stroomtoevoer van de AUTODOME het gelijktijdige gebruik van 24VAC en High Power over Ethernet (HPoE) voor continue stroomtoevoer. Als een stroombron wegvalt, neemt de andere het naadloos over zonder dat er een reboot cyclus opstart. De nieuwe camera’s zijn per direct beschikbaar. Ze vervangen de AUTODOME 800 HD en AUTODOME 700 IP camera’s en de productlijn omvat nu de optie van een plafond-inbouwmontage HD-domecamera.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Suricat

SequriX

Seagate

Videoguard

Wordt een partner