Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Multiwacht

Optex

Nimo Dog Security

Paxton

Advancis

G4S

Hikvision

Milestone

De Beveiligingsjurist

Masset Solutions

Paraat

ASIS

Seris

Gold-IP

VEB

Seagate

20face

Nimo Drone Security

ADI

Explicate

Dero Security Products

SOBA

ARAS

Top Security

NetworxConnect

Regio Control Veldt

CDVI

Nenova

Brivo

PG Security Systems

DZ Technologies

IDIS

VideoGuard

VVNL

BHVcertificaat.online

Securitas

HID

VAIBS

Uniview

SmartCell

Ajax Systems

EAL

Network Optix

Avigilon Alta

Bosch Security Systems

CSL

VBN

Unii

Add Secure

OSEC

Service Centrale Nederland

GFT

Oribi ID Solutions

2N

Bydemes

RoSecure

HD Security

Alarm Meldnet

Traka ASSA ABLOY

CardAccess

Genetec

Centurion

Eizo

SmartSD

ASSA ABLOY

Connect Security

SMC Alarmcentrale

Crown Security Services

Sequrix

Secusoft

Alphatronics

Kiwa

Eagle Eye Networks

Trigion

i-Pro

JMB Groep

NIBHV

Hanwha Vision Europe

Akuvox

Lobeco

Automobilist rijdt met gestolen auto in op agent

20 maart 2022
Redactie
09:52

Een automobilist reed zaterdagavond 19 maart met een gestolen auto recht op de politie af. Een agent die in de Veestraat in Tilburg een stopteken gaf, ontkwam ternauwernood aan een aanrijding. De auto werd korte tijd later gevonden, maar de politie is nog op zoek naar de verdachte.

Vanwege een medisch incident was de politie naar de Veestraat gegaan. Een agent liep daar rond 22.15 uur door de straat en hoorde in de omgeving het geluid van een auto die met hoge snelheid reed. Kort hierop zag hij vanuit de Jan van Riebeeckstraat een witkleurige Kia Niro de hoek om scheuren. Omdat het voertuig zijn richting op reed, besloot de agent de bestuurder aan te spreken op het rijgedrag. De agent liep de weg op en gaf met zijn hand een stopteken. Waar normaalgesproken een auto vaart zou minderen, liep de snelheid van dit voertuig alleen maar op. Om een aanrijding te voorkomen, sprong de politieagent op het laatste moment het trottoir op. De bestuurder reed met hoge snelheid verder richting de Veemarktstraat.

Gestolen auto
De politie zette direct de achtervolging in. Even verderop trof zij in dezelfde straat de desbetreffende Kia Niro aan. Er zat niemand meer in. Uit onderzoek bleek dat de auto diezelfde avond gestolen was vanaf een parkeerterrein aan de Dokter Bloemenlaan in Tilburg. De eigenaar van de auto werd op de hoogte gebracht en deed direct aangifte. De agent die een aanrijding wist te ontkomen deed aangifte van poging tot doodslag. De politie heeft de zaak in onderzoek en zoekt getuigen. Wie zaterdagavond 19 maart getuige was van de diefstal van de witte Kia Niro vanaf het parkeerterrein aan de Dokter Bloemenlaan, of iets heeft gezien van het inrijden op de politieagent in de Veestraat, of camerabeelden of andere informatie heeft die de politie voor het onderzoek kan gebruiken, wordt dringend verzocht contact op te nemen via 0900-8844 of via het politie WhatsApp-nummer 06-1220 7006. Anoniem bellen kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800–7000.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Videoguard

Suricat

SequriX

Seagate

Wordt een partner