Auto’s werden klaargemaakt voor drugshandel

Met een geheime camera in een loods in Koudekerk aan den Rijn zag de politie hoe vier mannen bezig waren een grote lading pillen in een auto te laden. Er werden vijf mannen aangehouden, de eerste twee stonden maandag voor de rechter.

De loods was eerder in het jaar al bij de politie in beeld gekomen als verdacht. In december werd heimelijk een camera geplaatst waarmee het bezit van harddrugs werd vastgelegd. Vijf mannen werden aangehouden, onder wie de man die de loods huurde.
Maandag stonden de eerste twee verdachten voor de rechter, een man van 48 en een man van 46, beiden zonder vaste woon- of verblijfplaats. Zij worden ervan verdacht dat ze verborgen ruimtes hebben ingebouwd in auto’s, waarin de drugs konden worden verstopt en vervoerd.

300.000 pillen
De mannen zijn meerdere keren te zien geweest op de camerabeelden. Ze waren druk in de weer met twee auto’s die er stonden, met slijpen, lassen, bedraden, stofferen. Volgens het Openbaar Ministerie blijkt uit de beelden overduidelijk dat ze bezig waren geheime ruimtes in de auto’s te maken.
Later was op de camera’s te zien hoe er met zakken pillen werd gesleept. Die werden in een auto geladen. Toen door de politie werd ingegrepen waren onder meer de twee verdachten, die maandag moesten voorkomen, in de loods aanwezig. Er werden 300.000 pillen aangetroffen in de loods.
Het Openbaar Ministerie eiste tegen de twee mannen 30 maanden cel. Over twee weken doet de rechter uitspraak. De drie andere verdachten komen laten nog voor de rechter. Het gaat dan om de huurder van de loods en twee mannen die worden verdacht van handel in de drugs.

Deel dit artikel via: