Ava Security en Openpath worden Avigilon Alta

Motorola Solutions combineert de merken Ava Security en Openpath, die gezamenlijk verder gaan onder de naam Avigilon Alta. Avigilon zelf wordt Avigilon Unity, dat de Avigilon Security Suite introduceert. Avigilon Alta komt met de Avigilon Alta Cloud en Avigilon Unity On-Premise. 

De nieuwe Avigilon fysieke beveiligingssuite biedt volgens Motorola Solutions veilige, schaalbare en flexibele videobewaking en toegangsbeheer voor organisaties van elke omvang. Het platform omvat de in de cloud werkende Avigilon Alta- en on-premise Avigilon Unity-oplossingen, met geavanceerde analyses en een ontwerp om een moeiteloze gebruikerservaring te bieden.
Avigilon was het belangrijkste onderdeel van de videobewakings- en toegangsbeheeractiviteiten van Motorola Solutions, die door strategische acquisities in de afgelopen vijf jaar zijn gegroeid tot een jaaromzet van meer dan 1,5 miljard dollar (2022). De introductie van de nieuwe Avigilon-beveiligingssuite markeert de combinatie van technologieën uit drie overnames – Avigilon (2018), Openpath (2021) en Ava Security (2022) – om een van de meest uitgebreide fysieke beveiligingsplatforms op de huidige markt te creëren, allemaal onder één gemoderniseerd Avigilon-merk, aldus Motorola.

Voor bedrijven van elke omvang
“Afzonderlijk zijn Avigilon, Ava Security en Openpath al sterk in hun vakgebied, maar samen zijn ze exponentieel krachtiger”, zegt John Kedzierski, senior vice president Video Security & Access Control bij Motorola Solutions. “De nieuwe Avigilon-beveiligingssuite maakt fysieke beveiliging op ondernemingsniveau toegankelijk voor bedrijven van elke omvang, met modulaire beveiligingslagen die kunnen worden aangepast om hen te beschermen tegen het toenemende aantal en de complexe aard van bedreigingen over de hele wereld.” In combinatie met de videocamera’s van Motorola Solutions kunnen klanten voldoen aan de National Defense Authorization Act (NDAA) Sec. 889.

In de cloud of lokaal
Avigilon Alta is een volledig op de cloud gebaseerde beveiligingssuite die het videoportfolio van Ava Security en de toegangsoplossingen van Openpath samenbrengt. Het vereist geen infrastructuur behalve camera’s, controllers en toegangslezers die gebruik maken van een cloudinfrastructuur, die wordt beheerd door Motorola Solutions. Avigilon Unity is een on-premise beveiligingssuite die alle kenmerken heeft van het oorspronkelijke Avigilon-portfolio, inclusief Avigilon Control Center, Avigilon Cloud Services en Access Control Manager. Het is ontworpen voor ondernemingen die hun eigen systemen willen beheren.

Flexibel en schaalbaar
De Avigilon-beveiligingssuite kan worden geschaald naarmate bedrijven groeien, waardoor organisaties meerdere locaties, camera’s en locaties kunnen opnemen die vanaf elke locatie kunnen worden bediend via een browser of mobiel apparaat. Er wordt ook end-to-end beveiligingstechnologie geboden voor een volledig situationeel bewustzijn. En de Avigilon-beveiligingssuite centraliseert videobewaking, toegangsbeheer, analyse en beslissingsbeheer in één gebruiksvriendelijk platform. Daarbij wordt gebruik gemaakt van geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI) voor proactieve beveiligingswaarschuwingen in realtime. De Avigilon-beveiligingssuite helpt het kijken naar live video overbodig te maken met door AI ondersteunde analyses. Automatische waarschuwingen worden verzonden naar beveiligingsoperators die overal en op elk apparaat veilig toegang hebben tot het platform om onmiddellijk inzicht in een dreiging te krijgen.

De producten van Avigilon zijn onder andere verkrijgbaar via Lobeco.

Deel dit artikel via: