Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Top Security

Avigilon Alta

VideoGuard

Kiwa

Dero Security Products

Trigion

Seagate

Unii

OSEC

2N

ASIS

SmartCell

Explicate

Nimo Drone Security

Ajax Systems

Paxton

Eagle Eye Networks

EAL

CDVI

JMB Groep

HID

Service Centrale Nederland

VBN

DZ Technologies

NIBHV

Seris

Gold-IP

Regio Control Veldt

Brivo

Advancis

VEB

G4S

Eizo

ADI

Bydemes

Milestone

SmartSD

SOBA

Traka ASSA ABLOY

GFT

i-Pro

HD Security

SMC Alarmcentrale

Akuvox

Add Secure

VVNL

IDIS

Hanwha Vision Europe

Securitas

Bosch Security Systems

Optex

Uniview

Paraat

Connect Security

NetworxConnect

20face

Crown Security Services

Sequrix

Nimo Dog Security

Nenova

CSL

Network Optix

Secusoft

Centurion

Oribi ID Solutions

Alphatronics

CardAccess

RoSecure

Hikvision

VAIBS

BHVcertificaat.online

De Beveiligingsjurist

Genetec

Lobeco

ARAS

Multiwacht

ASSA ABLOY

Alarm Meldnet

PG Security Systems

Masset Solutions

AXIS betreedt de markt voor fysieke toegangscontrole

24 september 2013
Redactie
22:24

AXIS betreedt de markt voor fysieke toegangscontrole met de invoering van een access control unit met ingebouwde opwebgebaseerde software.

ToegangscontroleDe AXIS A1001-access control unit vormt een aanvulling op het bestaande portfolio van eindgebruikers.

“De introductie van productinnovatie op de markt voor fysieke toegangscontrole is een natuurlijke stap in de ontwikkeling van AXIS, omdat er veel overeenkomsten zijn tussen toegangscontrole en videobewaking. Als marktleider in netwerkcamera’s speelt AXIS een belangrijke rol in het stimuleren van convergentie in de richting van op netwerkvideo-gebaseerde producten in videobewaking. We passen nu op dezelfde wijze onze deskundigheid toe op de markt voor fysieke toegangscontrole. Deze markt wordt momenteel klaargestoomd om de overstap te maken naar netwerkvideo-technologie,” aldus Ray Mauritsson, algemeen directeur van AXIS.

De AXIS A1001-access control unit is de eerste niet-bedrijfseigen en open op netwerkvideo-gebaseerde toegangscontrole-unit op de markt. Het is een platform voor twee verschillende oplossingen. De AXIS Entry Manager (AXIS A1001 met ingebouwde software) is een kant-en-klare oplossing voor kleine tot middelgrote bedrijven zoals kantoren, bedrijven en winkels – tot 10 deuren en eenvoudige eisen voor toegangscontrole. De oplossing focust zich op gebruiksgemak en intuïtief toegangsbeheer.

Voor grotere bedrijfssystemen stelt de open applicatieprogrammeer-interface van de AXIS A1001 de Application Development Partners (ADP’s) van AXIS in staat om aan specifieke eisen van klanten te voldoen. ADP-partners Aimetis, Genetec, Imron, Milestone, NEXTLEVEL en OnSSI zijn betrokken bij de ontwikkeling van oplossingen die video-integratie en geavanceerde toegangscontrole functionaliteit omvatten.

“AXIS begon zijn innovatieve zoektocht in 1984 met het ontwikkelen van protocolconverteerders en ging toen over op printers en opslagmedia, voorafgaande aan de uitvinding en de lancering van de eerste netwerkcamera in 1996. Hoewel we ons nu op de markt voor fysieke toegangscontrole begeven, zal onze focus blijven liggen op netwerkvideoproducten. We verwachten dat de verkoop van fysieke toegangscontrole een klein, maar belangrijk onderdeel van onze totale omzet zal gaan vormen”, aldus Ray Mauritsson.

Kenmerken van de AXIS A1001-access control unit

  • Een open architectuur die een eenvoudige integratie van video, indringingsdetectie en andere systemen mogelijk maakt.
  • Ondersteuning voor Power over Ethernet om de behoefte aan afzonderlijke stroomkabels en merkgebonden kabels te verminderen.
  • Kaarthoudergegevens en systeemconfiguraties worden automatisch opgeslagen en gesynchroniseerd tussen de units, die vanaf elke computer in het systeem kunnen worden beheerd.
  • Mogelijkheid tot een geavanceerde oplossing met een access control voor elke deur en een vaste prijs per deur. Het systeem is volledig schaalbaar, waardoor de traditionele centrale-access control-unit met een veelvoud van 4, 8, 16 of 32 deuren komt te vervallen.
  • Ondersteuning voor de meeste bestaande reader-protocollen, soorten lezers en standaard IT- en beveiligingsapparaten, zoals deursloten en deur positiesensoren.
  • De installatie-wizard en de kleurgecodeerde aansluitingen helpen gebruikers om de installatie te voltooien en te controleren of deursloten, readers en andere apparaten correct zijn aangesloten.
  • De API is ontworpen om te voldoen aan ONVIF Profile C, wat interoperabiliteit tussen de clients en apparaten van de fysieke toegangscontrolesystemen (PACS) en de op netwerkgebaseerde videosystemen mogelijk maakt.

AXIS introduceert de AXIS A1001- access control unit op de Amerikaanse markt in het vierde kwartaal van 2013. Introductie in andere markten zal stapsgewijs plaatsvinden in de komende jaren.

De waarde van de wereldwijde fysieke toegangscontrolemarkt is ongeveer 3 miljard dollar (2012) en zal toenemen tot ongeveer 4,2 miljard dollar in 2017, wat een jaarlijkse groei van 7 procent betekent volgens marktonderzoeksbureau IHS.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

SequriX

Suricat

Videoguard

Seagate

Wordt een partner