Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

GFT

Genetec

Paraat

Advancis

Unii

ASSA ABLOY

Seagate

HID

2N

Akuvox

SMC Alarmcentrale

Eagle Eye Networks

Uniview

Oribi ID Solutions

Dero Security Products

SmartCell

NIBHV

Bydemes

Nimo Drone Security

Add Secure

Hanwha Vision Europe

Brivo

CardAccess

Centurion

OSEC

NetworxConnect

Regio Control Veldt

DZ Technologies

BHVcertificaat.online

Ajax Systems

Lobeco

Secusoft

JMB Groep

Gold-IP

Trigion

HD Security

Avigilon Alta

Milestone

Kiwa

Masset Solutions

Explicate

Nenova

VAIBS

De Beveiligingsjurist

Bosch Security Systems

VBN

G4S

Alarm Meldnet

EAL

ADI

Connect Security

Optex

RoSecure

Multiwacht

ASIS

Seris

CDVI

Service Centrale Nederland

i-Pro

20face

PG Security Systems

CSL

ARAS

VEB

Sequrix

Securitas

Hikvision

Network Optix

SmartSD

Crown Security Services

SOBA

Nimo Dog Security

Top Security

VVNL

IDIS

VideoGuard

Traka ASSA ABLOY

Alphatronics

Paxton

Eizo

Axis brengt nieuwe productlijn voor beveiliging van kleine bedrijven

8 april 2016
Redactie
04:35

Axis Communications kondigt een aanbod aan dat zich focust op de unieke behoeften voor kleine bedrijven. Het aanbod combineert een compleet en volledig geïntegreerd systeem – de AXIS Companion Line – met de uitgebreide support voor installateurs en IT-resellers die zich richten op kleine bedrijven, het Axis Companion Specialist initiatief.

Het initiatief maakt het opnemen van een geavanceerd netwerkvideobeveiligingssysteem eenvoudig, kostenefficiënt en biedt een lage risicopropositie voor bedrijven als winkels, restaurants en kantoren met de basisbehoeften voor de beveiliging van werknemers, klanten, panden en eigendommen, zo belooft Axis.
“We zien dat kleine bedrijven vaak huiverig zijn om netwerkvideobeveiligingsoplossingen te implementeren vanwege kosten, onderhoud en het idee dat het bedienen een complexe zaak is. Wij hebben hierop gereageerd met een concurrerend aanbod van camera`s, opslag, software en andere componenten om al deze barrieres weg te nemen. Het is letterlijk een out-of-the-box oplossing met dezelfde kwaliteit en betrouwbaarheid waar klanten ons wereldwijd om vertrouwen”, zegt Edwin Roobol, Regional Director Middle Europe bij Axis. “Een belangrijk aspect voor het leveren van oplossingen in deze branch, is het kunnen verzekeren dat gekwalificeerde en getrainde partners beschikbaar zijn om dit type klant te bedienen. Deze focus ligt bij het AXIS Companion Specialist Initiatief.”

Complete oplossing
Een belangrijk onderdeel van de AXIS Companion Line is de AXIS Companion Recorder, een videorecorder geschikt voor acht kanalen met een ingebouwde PoE switch voor kostenbesparing bij de installatie. Het is een product met harde schijven speciaal geschikt voor videobeveiliging en een ventilatorloos ontwerp. Daarnaast beschikt het apparaat ook over een USB-poort om beeldmateriaal gemakkelijk te exporteren en over directe, draadloze toegang tot het systeem vanaf mobiele apparaten.
De oplossing draait op de AXIS Companion videomanagementsoftware, die installatie en gebruik vereenvoudigt via de AXIS Companion mobiele applicatie voor iOS- en Android devices. Dit maakt het gebuik van een PC tijdens de systeeminstallatie of het gebruik overbodig. De app stelt de gebruiker in staat om veilig beeldmateriaal te beheren en de camera`s op afstand te bedienen vanaf een smartphone of ander mobiel apparaat. “Eenvoud en betrouwbaarheid zijn de fundering voor ons aanbod. We leveren kwaliteit van enterprise-niveau in een gebruiksvriendelijke oplossing, zodat ondernemers kunnen focussen op hun bedrijf zonder zorgen of het beveiligingssysteem werkt. De mogelijkheden van de AXIS Companion Line brengen gemoedsrust voor de kleine ondernemer”, voegt Roobol toe.
De verkrijgbare IP-camera`s in de AXIS Companion Line bieden een keur aan mogelijkheden voor verschillend gebruik. Bijvoorbeeld videobewaking voor dag en nacht met geïntegreerde infraroodbelichting (IR) voor binnen- en buitenscenario`s. Alle AXIS Companion Line-camera`s leveren hoge beeldkwaliteit in full HDTV of tot twee megapixel resolutie, inclusief Wide Dynamic Range-technologie (WDR) voor situaties waarbij licht een uitdaging is. De award-winnende AXIS Zipstream-technologie ondersteunt dit alles door bandbreedte voor opslag te minimaliseren.
De camera`s worden geleverd met een ingang voor een microSD-kaart, die gebruikt kan worden in combinatie met een AXIS security microSDXC-kaart en de nieuwe AXIS Companion Switch. Deze Power over Ethernet Switch (PoE) met vier poorten, kan worden ingezet om het systeem naadloos uit te breiden of als kostenefficiënte oplossing in scenarios met minder camera`s of waar kortere retentietijd nodig is.
Alle hardware in de AXIS Companion Line wordt geleverd met drie jaar Axis-garantie. De AXIS Companion Line-netwerkcamera`s en AXIS Companion Recorder gebruiken alleen de AXIS Companion videomanagementsoftware en de mobiele app.
Axis Companion Recorder, AXIS Companion Dome V-netwerkcamera, AXIS Companion Eye L/LVE-netwerkcamera`s en AXIS Companion Switch zijn beschikbaar vanaf het tweede kwartaal van 2016 via Axis-distributiekanalen in Noord-Europa, Midden-Europa, Zuid-Europa en Noord-Amerika. De AXIS Companion PC-client en de mobiele app voor iOS en Android zijn ook vanaf het tweede kwartaal van 2016 gratis te downloaden van www.axiscompanion.com.

Speciale tools voor installateurs en IT-resellers
Met eenvoudige setup en installatie en een concurrerende prijs presenteert de AXIS Companion Line nieuwe kansen voor installateurs en IT-resellers die reeds IT-, beveiliging- en elektronische diensten aan kleine bedrijven bieden. Om deze partners te ondersteunen biedt Axis toegespitste training, sales promotie, alsmede marketingmateriaal via het AXIS Companion Specialist-initiatief.
Partners die de speciale Axis-producttraining volgen en een hoog niveau behouden in klantservice, worden onderscheiden als AXIS Companion Specialist. Zij worden beloond met snelle en directe toegang tot technische support van de lokale helpdesk, en een webportal die voorziet in benodigdheden voor verkoop en ondersteuning van kleine bedrijven.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

SequriX

Suricat

Videoguard

Seagate

Wordt een partner