Axis demonstreert Smart City-oplossingen

Axis Communications toont samen met zijn partners de nieuwste smart city-oplossingen tijdens de Smart City Expo World Congress van 14 tot 16 november in Barcelona.

De toenemende verstedelijking zorgt voor nieuwe uitdagingen op het gebied van veiligheid en beveiliging en zet de vitale infrastructuur in veel steden onder druk. Met zijn smart city-initiatief zegt Axis Communications steden te helpen een veiligere en mobiele omgeving te creëren. Bezoekers van het congres in Barcelona krijgen een blik op de mogelijkheden daarvan.

Camera’s en sensoren
Smart cities – of slimme steden – gebruiken camera’s, sensoren en andere verbonden technologie om de stad leefbaarder te maken en het beheer van de infrastructuur te verbeteren. Een belangrijk onderdeel van het smart city-concept is dat van een veilige stad. Hierbij streeft het bestuur ernaar het misdaadcijfer te verlagen en de inwoners een blijvend gevoel van veiligheid te geven. Als specialist in netwerkvideo helpt Axis steden om deze visie waar te maken. Samen met partners biedt het onder andere slimme video-oplossingen die de verkeersdoorstroming in de stad verbeteren.

Veiligheid in de slimme stad
Het vergroten van de veiligheid is vaak de belangrijkste drijfveer voor het starten van een smart city-initiatief. Investeren in veiligheid met behulp van video-oplossingen zorgt niet alleen voor bruikbaar materiaal in forensisch onderzoek, het leidt direct tot real time beveiliging. Door camera’s van Axis te voorzien van software-oplossingen van partners, voor bijvoorbeeld gezichtsherkenning en dronedetectie, kan het stadsbestuur potentiële incidenten automatisch opsporen en beheersen. Verlichting en audiosignalen die van afstand geactiveerd kunnen worden of directe tweerichtingscommunicatie stellen het bestuur in staat in te grijpen bij incidenten. Dankzij de inzet van camera’s is sowieso alle informatie voor een snelle respons en een geslaagd onderzoek aanwezig.

Smart Cities in beweging houden
Smart City-projecten over de hele wereld werken met video-oplossingen van Axis. Bijvoorbeeld Project Green Light, een veiligheidsinitiatief in de Amerikaanse stad Detroit. Het uniforme beveiligingsplatform van Genetec staat hierbij centraal en maakt een efficiënt incidentmanagement en een doeltreffende samenwerking mogelijk.
Mobiliteit is sterk verwant aan veiligheid en ook hier heeft Axis een aanbod op maat. Samen met de producten van Citilog, onderdeel van Axis, kunnen video-oplossingen van Axis snel verkeersongevallen en overtredingen vaststellen en uitgebreide informatie verschaffen om de verkeersdoorstroming te verbeteren. Dit resulteert niet alleen in een snellere respons bij noodgevallen en een beter gebruik van de bestaande infrastructuur, het zorgt ook voor tevreden reizigers in en rond de stad.

Camera’s die meer bieden dan beelden alleen
De inzet van camera’s kan misdadigers afschrikken en files verminderen. Het zijn veelzijdige instrumenten die helpen in elke fase bij het beheer van incidenten. Doordat ze zelfs onder de moeilijkste omstandigheden gedetailleerde, hoogstaande beelden leveren, vormen ze het ideale platform om situaties optimaal mee in te schatten en de operationele efficiëntie te verbeteren. Op die manier helpen de oplossingen van Axis het stadsbestuur in te spelen op de eisen en wensen van de inwoners. Door het aantal misdaden te verminderen, openbare plaatsen veiliger te maken en het verkeer vlotter te laten verlopen, dragen ze bij aan het creëren van een aantrekkelijke, welvarende stad. Een plek waar zowel het dagelijkse als het bedrijfsleven van een leien dakje loopt.

Bewijs te over op de Smart City Expo World Congress
Tijdens de Smart City Expo World Congress 2017 ontdekt u meer over de technologie van Axis en de mogelijkheden die het bedrijf heeft gecreëerd samen met zijn partners Genetec (uniform beveiligingsplatform), Dedrone (automatische antidrone-beveiliging), Herta (hightech gezichtsherkenning) en Sorama (akoestische lokalisatie en classificatie detectie van geluidsbronnen).

Meer informatie is hier te vinden.

Smart City Expo World Congress, 14-16 november 2017
Fira Barcelona Gran Vía
Barcelona, Spanje
Paviljoen 2, stand B200

Deel dit artikel via: