Axis gaat samenwerking aan met Ingram Micro

Axis Communications en  Ingram Micro hebben een samenwerkingsoverkomst gesloten. Met ingang van 1 oktober start Ingram Micro met de verkoop van het Axis-portfolio aan Nederlandse resellers.

Deze stap helpt Axis bij het ondersteunen van zijn partners in de IT-markt en voorziet Ingram Micro van een flinke uitbreiding van zijn aanbod in physical security-oplossingen. Met name op het gebied van resellers die zich richten op kleine en middelgrote ondernemeningen en enterprises.

Ingram MicroDankzij de samenwerking met Ingram Micro voegen we een sterke partner toe aan ons bestaande distributienetwerk in Nederland, zegt Tanja Hilpert, Director Sales Middle Europe van Axis. “Ingram Micro beschikt over een uitstekend netwerk en zal ons helpen onze oplossingen naar de markt te brengen waarbij het MKB een belangrijke focus zal zijn. Dankzij de combinatie van onze oplossingen voor video-surveillance en oplossingen van andere leveranciers, beschikt Ingram Micro nu over een breed portfolio innovatieve producten voor zeer uiteenlopende situaties en voor organisaties van elke omvang.”

Omdat videocamera’s in toenemende mate gekoppeld worden aan intelligente oplossingen, verschuift de beveiligingsmarkt meer en meer richting IT, zegt Remco van Zutphen, Business Manager bij Ingram Micro. Dat merkt het bedrijf onder andere door de toenemende vraag vanuit klanten. “De koppeling met het datacenter, storage en de cloud kan snel gerealiseerd worden waardoor we in staat zijn een totaaloplossing aan bieden. De toevoeging van het Axis-portfolio is een perfecte aanvulling in ons streven naar het zijn van een multi-specialized distribitor.”

 

Deel dit artikel via: