Axis helpt brandwondenstichting met schenking netwerkcamera’s

Bij de Nederlandse Brandwonden Stichting werd recent ingebroken. Ondanks een alarmsysteem wisten dieven met laptops, geld en pasjes weg te komen. Besloten werd de beveiliging uit te breiden met camera’s. Axis Communications bleek bereid een compleet systeem te schenken.

“Tijdens de inbraak werden ‘gelukkig’ alleen een aantal laptops, wat geld en pasjes buit gemaakt, maar de schade had veel groter kunnen zijn”, vertelt Henk Muijs van ICT en Facilitair bij de Nederlandse Brandwonden Stichting. “Op de begane grond van het pand bevinden zich namelijk belangrijke laboratoria, onderzoeksmateriaal en opslagfaciliteiten. Er wordt toonaangevend onderzoek gedaan op het gebied van brandwonden en schade aan dit onderzoek zou verschrikkelijk zijn.”

Goed nadenken over beveiliging
De inbraak bij de Nederlandse Brandwonden Stichting vond plaats ondanks dat er een werkend alarmsysteem aanwezig was. Dit zorgde ervoor dat de stichting goed is gaan nadenken over de beveiliging en tot de conclusie kwam dat zij het bestaande systeem wilden aanvullen met camera’s. De Nederlandse Brandwonden Stichting kwam in contact met Axis Communications en vroeg om advies en hulp. Samen is gekeken naar de juiste oplossing in de vorm van netwerkcamera’s en een recorder die elke beweging in en rondom het pand vast kunnen leggen.

Camera’s voor het goede doel
Om het beveiligingssysteem van de Brandwonden Stichting compleet te maken zijn diverse Axis M3115-LVE netwerkcamera’s met bijbehorende Axis-recorder gedoneerd als onderdeel van het Corporate Social Responsibility-initiatief van Axis Communications. Philippe Kubbinga, regional director Middle Europe: “Mensen die goed doen en écht een verschil kunnen maken, willen we helpen. We hebben het beveiligingssysteem naar een hoger niveaus getild en nu kan er bij dreiging direct gehandeld worden.”

Corporate Social Responsibility (CSR)
De schenking van de camera’s past bij het Corporate Social Responsibility-initiatief van Axis Communications. Dit initiatief houdt onder andere in dat medewerkers ieder jaar een dag betaald verlof mogen opnemen om vrijwilligerswerk te doen en kunnen rekenen op een donatie van Axis wanneer zij fondsen werven voor een goed doel. “We proberen dit op verschillende manieren terug te laten komen in onze organisatie”, zegt Philippe Kubbinga. “Met vrijwilligerswerk, donaties aan goede doelen, maar bijvoorbeeld ook tijdens teamuitjes. Zo verzamelden Axis medewerkers onlangs in de Duitse stad Marburg meer dan 140 kilo afval tijdens een wandeling door de stad. Het brengt ons samen en het is iets waar we erg trots op zijn.”

Deel dit artikel via: