Axis introduceert achtste generatie ARTPEC-chip

De achtste generatie van van de system-on-chip (SoC) voor netwerkvideo ARTPEC-8 SoC van Axis is in de eerste plaats ontworpen om nieuwe mogelijkheden te creëren voor indrukwekkende analysetoepassingen op basis van deep learning in de camera.

Bovendien versnelt de nieuwe SoC de reeks opmerkelijke mogelijkheden en functies die voor het eerst werden gezien met de implementatie van ARTPEC-7. Deze omvatten volgens de fabrikant superieure beeldvorming, verbeterde beveiliging en krachtige compressie. Bovendien biedt ARTPEC-8 een niveau van controle dat cruciaal is voor de cyberbeveiliging. In de toekomst zal de nieuwe chip de basis vormen voor de overgrote meerderheid van de netwerkvideoproducten van Axis.

Eerste camera’s
Enkele van de eerste camera’s met deze chip zijn de binnenkort te introduceren AXIS Q3536-LVE/38-LVE domecamera’s en AXIS Q1656-LE Box-camera. “Met ARTPEC-8 leidt Axis de weg naar een nieuw tijdperk van analyses op basis van deep learning“, zegt Johan Paulsson, chief technology officer. “We willen het zo makkelijk mogelijk maken om een breed scala aan analysemogelijkheden te gebruiken. Een voorbeeld van op deep learning gebaseerde analyses is zeer gedetailleerde realtime objectdetectie en classificatie die het mogelijk maakt analyses te ontwikkelen die onderscheid kunnen maken tussen verschillende soorten objecten, zoals typen voertuigen. Dit is de basis voor AXIS Object Analytics en opent ook de deur naar andere op deep learning gebaseerde analyses die bruikbare inzichten opleveren voor beveiliging, veiligheid en operationele doeleinden. Dankzij het open Axis-platform zullen deze andere analytics-applicaties ook op maat gemaakte applicaties van Axis-partners bevatten.”

Voordelen van analyse in de camera
Door analyses in de camera te verwerken, gaat er geen informatie verloren bij compressie of verzending, waardoor de resultaten betrouwbaarder worden. Het zorgt voor snellere waarschuwingen, waardoor gebruikers onmiddellijk kunnen handelen om mensen en eigendommen te beschermen en de juiste beslissingen te nemen. Het zorgt voor kostenbesparingen omdat er minder bandbreedte en opslag en minder servers nodig zijn. Minder bandbreedte en opslag verminderen ook aanzienlijk het risico op verlies van gevoelige gegevens en minder servers verbeteren de schaalbaarheid.

Verbeterde analyseprestaties
ARTPEC-8 blijft Axis Lightfinder 2.0 en Axis Forensic WDR ondersteunen voor de beste beeldverwerking onder moeilijke lichtomstandigheden. Deze functies maken deel uit van de basis voor Axis Scene Intelligence-technologie, die de prestaties van analysetoepassingen verhoogt. Het resultaat is consistente analyseresultaten en snelle, nauwkeurige forensische zoekmogelijkheden met minimale onnodige alarmen, zelfs onder uitdagende omstandigheden. Scene Intelligence zet expertise vqn tientallen jaren ervaring met beeldverwerking aan het werk, aldus Axis.

Cyberbeveiligingsvoordelen
ARTPEC-8 bouwt voort op cyberbeveiligingsfuncties die zijn geïntroduceerd met ARTPEC-7, inclusief ondertekende firmware en veilig opstarten. ARTPEC-8 ondersteunt Edge Vault voor veilige opslag van cryptografische sleutels en certificaten. Trusted Platform Module (TPM) voor FIPS-compatibele beveiligde opslag is beschikbaar in bepaalde camera’s.

Deel dit artikel via: