Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

CSL

SmartCell

RoSecure

ASIS

Add Secure

ASSA ABLOY

Optex

Advancis

SOBA

Gold-IP

Crown Security Services

Regio Control Veldt

Kiwa

Masset Solutions

Hanwha Vision Europe

Brivo

Hikvision

Traka ASSA ABLOY

Unii

GFT

Ajax Systems

Lobeco

Securitas

Explicate

CDVI

Sequrix

Nimo Dog Security

VEB

De Beveiligingsjurist

VBN

VVNL

2N

Paraat

i-Pro

Uniview

IDIS

BHVcertificaat.online

NIBHV

Bosch Security Systems

Secusoft

Top Security

Oribi ID Solutions

G4S

DZ Technologies

Multiwacht

SMC Alarmcentrale

CardAccess

Eagle Eye Networks

Connect Security

Nenova

Alphatronics

Alarm Meldnet

JMB Groep

PG Security Systems

Eizo

Seagate

20face

VideoGuard

ARAS

Dero Security Products

HD Security

Avigilon Alta

Genetec

Milestone

VAIBS

NetworxConnect

HID

EAL

Trigion

ADI

OSEC

Nimo Drone Security

Bydemes

Seris

SmartSD

Service Centrale Nederland

Paxton

Centurion

Akuvox

Axis introduceert draadloze alles-in-één videobewakingsoplossing voor MKB

6 september 2016
Redactie
13:23

Axis Communications introduceert de draadloze AXIS Companion-oplossing, die bestaat uit een dome of cube IP-camera en een SD-kaart waarop video-opnames kunnen worden opgeslagen. De videomanagementsoftware maakt het mogelijk de opgenomen beelden vanaf een PC of mobiel apparaat te bekijken.
Axis Communications introduceert een draadloze alles-in-één-oplossing voor kleine bedrijven, zoals kledingwinkels of kantoren, die indoor-bezittingen willen beveiligen. Het systeem kan beelden tot wel een week opslaan wat terugkerende kosten voor opslag elimineert. De beelden kunnen bekeken worden via de gratis AXIS Companion-videomanagementsoftware. Tevens is handmatige routerconfiguratie overbodig en wordt een veilige, gecodeerde verbinding tot stand gebracht met AXIS Secure Remote Access.
Installatiekosten
“Met onze alles-in-één videobewakingsoplossing voor het MKB reageren we op de vraag uit de markt naar een systeem dat eenvoudig te installeren en te beheren is. Uiteraard moet zo’n systeem van hoge kwaliteit en betrouwbaar zijn. Ondernemers hebben simpelweg de tijd niet voor een ingewikkelde user interface,” zegt Edwin Roobol, Regional Director Middle Europe bij Axis Communications. “Wij begrijpen dat kleinere bedrijfspanden niet volledig bekabeld zijn met netwerkkabels en ondersteunen het MKB daarom met een draadloze beveiligingsoplossing. Het merendeel van de installatiekosten zit meestal in de aanleg van netwerkkabels. Die kosten blijven die op deze manier achterwege. Na installatie is het systeem via PC, tablet of smartphone zowel lokaal als mobiel toegankelijk.”
Wensen
AXIS Companion bestaat uit draadloze camera’s, de nieuwe AXIS Companion Card 64 GB en de AXIS Companion managementsoftware, die allemaal zijn aangepast aan de wensen van het MKB op het gebied van monitoring, systeem set-up en het in bedrijf stellen van een bewakingssysteem. De AXIS Companion Card 64 GB is speciaal ontwikkeld voor beveiligingscamera’s met verbeterde duurzaamheid en vermogen. De SD-card is tevens uitgerust met health monitoring waardoor het zijn  ‘gezondheidsstatus’ kan detecteren en rapporteren zodat onderhoud, zoals het vervangen van de kaart, preventief kan worden ingepland.
Zipstream
AXIS Companion Dome WV en AXIS Companion Cube LW beschikken over Axis’ Zipstream-technologie zodat kwalitatief goede beelden lokaal kunnen worden opgeslagen op de SD-card in de camera. Beelden worden in full HDTV 1080p of 2 megapixel-resolutie opgenomen voor duidelijke identificatie van personen en objecten. Dankzij Wide Dynamic Range (WDR-) technologie is de camera in staat zich aan te passen aan sterke veranderingen van licht.
De AXIS Companion Dome WV is een dome-netwerkcamera voor discrete montage aan plafonds of muren. Ook heeft de camera een HDMI-output zodat deze aan een monitor kan worden gekoppeld voor live-viewing. Dit kan praktisch zijn in de detailhandel om winkeldiefstal te ontmoedigen.
De AXIS Companion Cube LW is een praktische cube-netwerkcamera die flexibel te plaatsen en te  richten is. Met 110 graden horizontaal zichtveld biedt het volledige dekking van kleine ruimtes. De camera kan in hoeken en aan wanden gemonteerd worden en zelfs op een tafelstandaard bevestigd worden. Een bewegingssensor en infrarood LED-verlichting maakt ook videobewaking in het donker mogelijk. Met de geïntegreerde microfoon en speaker behoren audio-opnamen en het versturen van spraakberichten tot de mogelijkheden.
Prijzen en beschikbaarheid
Zowel de AXIS Companion Dome WV en AXIS Companion Cube LW zijn in het derde kwartaal van 2016 beschikbaar via de Axis-distributiekanalen. De adviesprijzen bedragen respectievelijk 249 dollar en 279 dollar. Bij beide modellen is AXIS Companion Card 64 GB inbegrepen in de prijs. De SD Card 64 GB wordt apart verkocht met een adviesprijs van 59 dollar.
Dankzij de draadloze verbinding zijn de camera’s zeer eenvoudig te installeren. De videobewakingsoplossing is gemakkelijk te plaatsen en te beheren en is gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen voor een hoge mate van betrouwbaarheid. De AXIS Companion Line producten hebben drie jaar garantie.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner