Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Trigion

ADI

Masset Solutions

Oribi ID Solutions

SmartCell

Centurion

Kiwa

PG Security Systems

Eizo

i-Pro

Secusoft

Optex

HID

Lobeco

Bosch Security Systems

Nimo Dog Security

SMC Alarmcentrale

Paraat

CardAccess

2N

VAIBS

IDIS

De Beveiligingsjurist

Unii

Brivo

Explicate

BHVcertificaat.online

Alarm Meldnet

Top Security

Hanwha Vision Europe

Service Centrale Nederland

Ajax Systems

JMB Groep

Seagate

20face

SOBA

ARAS

Nimo Drone Security

G4S

ASSA ABLOY

Connect Security

CDVI

VBN

VVNL

Akuvox

Traka ASSA ABLOY

Avigilon Alta

Add Secure

SmartSD

GFT

Sequrix

Dero Security Products

Paxton

Uniview

Multiwacht

Hikvision

CSL

Bydemes

Securitas

Genetec

VideoGuard

Alphatronics

NetworxConnect

Seris

Milestone

RoSecure

Advancis

OSEC

DZ Technologies

Nenova

Crown Security Services

Gold-IP

EAL

NIBHV

Regio Control Veldt

ASIS

HD Security

VEB

Eagle Eye Networks

Axis introduceert HDTV netwerkcamera Q1755

21 januari 2009
Redactie
00:27

Axis Communications introduceert de Q1755. Dit is de eerste netwerkcamera met de beeldkwaliteit van HDTV. Dit maakt de netwerkcamera bijzonder geschikt voor plaatsen waar hoge eisen worden gesteld aan veiligheid, zoals op luchthavens, bij paspoortcontroles en in casino’s.

De AXIS Q1755 beschikt over ingebouwde intelligentie, waardoor de camera zelf bewegingen en geluid kan detecteren en een seintje geeft bij vandalisme, zoals bij het blokkeren, bekladden of afplakken van de lens. De nieuwe Datakeeper-functionaliteit maakt het mogelijk dat de camera automatisch inzoomt wanneer hij activiteit waarneemt binnen zijn blikveld en automatisch weer uitzoomt na een vooraf ingestelde tijd of wanneer het bewegende object is verdwenen.

Voor opslag van videobeelden heeft de camera een ingebouwde kaartlezer voor een SD/SCHC geheugenkaart. Daarmee is het mogelijk om beelden van verschillende dagen op de camera zelf op te slaan, zonder gebruik te maken van externe geheugens.

Power over Ethernet (IEEE 802.3af) zorgt ervoor dat de camera stroom ontvangt via de netwerkkabel, waardoor geen extra bekabeling nodig is. Dit zorgt voor een verlaging van de installatiekosten.

Doordat de netwerkcamera HDTV ondersteunt, levert het beelden met 1080 en 720 beeldlijnen, in plaats van de huidige tv-standaard van 576 beeldlijnen. Dit zorgt voor haarscherpe beelden, ook op detailniveau. Door de dag- en nachtfunctionaliteit met progressieve scan blijft de beeldkwaliteit ook goed bij snel bewegende objecten of slecht verlichte omgevingen. Verder beschikt de netwerkcamera over 10x optische zoom en 12x digitale zoom gecombineerd met autofocus. Qua beeldformaat ondersteunt de AXIS Q1755 zowel H.264 als Motion JPEG in full frame rate. Dankzij de H.264 compressie zorgt deze camera voor een beperkt bandbreedtegebruik en opslagcapaciteit. Verder sluit de netwerkcamera aan bij de gewenste security-functionaliteit in de markt, zoals HTTPS-encryptie, IEEE 802.1X authenticatie en ondersteuning voor zowel IPv4 als IPv6.

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

SequriX

Seagate

Videoguard

Suricat

Wordt een partner