Axis introduceert Sharpdome-technologie in PTZ domecamera

Axis Communications heeft de nieuwe AXIS Q61-E serie voorzien van Sharpdome-technologie.
Axis LightfinderDoor Sharpdome-technologie kunnen de camera’s worden toegepast voor het identificeren van voorwerpen tot wel 20 graden boven de horizon van de camera, waardoor deze camera’s ook geschikt zijn voor toepassing op oneffen terreinen. De nieuwe technologie garandeert een volledige registratie van gebeurtenissen en uiterst scherpe beelden vanaf alle kanten.
De Sharpdome-technologie biedt onder meer de Speed Dry-functie waarmee snel waterdruppels worden verwijderd van de dome om zo goede beelden te garanderen in regenachtig weer. Tevens wordt hiermee het reinigen van de domecamera’s vereenvoudigd.
De nieuwe AXIS Q6114-E/Q6115-E PTZ domecamera’s behoren tot de snelste PTZ-domecamera’s op de markt. De camera’s hebben 30x optische zoom, elektronische beeldstabilisatie, Lightfinder-technologie en Wide Dynamic Range (130dB).  De AXIS Q6114-E heeft Lightfinder en HDTV 720p resolutie en de AXIS Q6115-E biedt HDTV 1080p resolutie. Beide met 50/60 beelden per seconde.
De nieuwe camera’s zijn compact met ongeveer de helft in omvang van de camera’s uit de bestaande AXIS Q60-E serie en kunnen zowel binnen- als buitenshuis worden geïnstalleerd.  De camera’s functioneren bij temperaturen tot -50 graden Celsius en beschikken over automatic defog. De functie detecteert automatisch mist in het beeld en filtert deze digitaal uit het beeld.
De camera’s zijn tevens voorzien van ‘Advanced Gatekeeper’. Deze functie zorgt ervoor dat de camera bij bewegingsdetectie automatisch wordt gericht op een vooraf ingestelde positie in een te bepalen gebied en vervolgens het gedetecteerde voorwerp blijft volgen.
De AXIS Q6114-E/Q6115-E PTZ domecamera’s zijn naar verwachting verkrijgbaar in het tweede kwartaal van 2015.

Deel dit artikel via: