Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Avigilon Alta

EAL

Network Optix

Connect Security

Multiwacht

SOBA

Secusoft

RoSecure

VVNL

Traka ASSA ABLOY

Seris

HD Security

Oribi ID Solutions

Eizo

Masset Solutions

VEB

ASSA ABLOY

CardAccess

VBN

NetworxConnect

Bydemes

VAIBS

Gold-IP

Securitas

Explicate

Advancis

Sequrix

Uniview

Crown Security Services

Hikvision

VideoGuard

HID

20face

Paraat

SmartSD

Trigion

PG Security Systems

Bosch Security Systems

G4S

SmartCell

Alarm Meldnet

CDVI

ASIS

i-Pro

Nenova

ADI

Brivo

Nimo Dog Security

Ajax Systems

CSL

Nimo Drone Security

Eagle Eye Networks

Seagate

DZ Technologies

Optex

SMC Alarmcentrale

IDIS

De Beveiligingsjurist

Paxton

Unii

JMB Groep

Kiwa

Genetec

Alphatronics

GFT

Dero Security Products

Add Secure

Regio Control Veldt

Hanwha Vision Europe

NIBHV

BHVcertificaat.online

Centurion

Top Security

OSEC

ARAS

Akuvox

2N

Lobeco

Service Centrale Nederland

Milestone

Axis komt met geweldbestendige hoekmontagecamera

23 april 2020
Redactie
07:26

Met de Q9216-SLV brengt Axis een compacte en robuuste hoekmontagecamera voor met name cellen en ruimtes in psychiatrische instellingen. Het apparaat is verkrijgbaar in wit en elegant roestvrij staal en heeft een behuizing die bestand is tegen diverse vormen van geweld.

De AXIS Q9216-SLV biedt een videokwaliteit van 4 MP en kan 125 graden horizontaal en 95 graden verticaal dekken, zodat er geen dode hoeken zijn. Ideaal voor gevangeniscellen is ook de 940 nm onzichtbare IR-verlichting voor onopvallende observatie in totale duisternis, zonder dat de ‘bewoner’ hier iets van merkt. Wide Dynamic Range (WDR) zorgt voor helderheid, zelfs wanneer er zowel donkere als lichte gebieden in de scène zijn. En Axis Zipstream-technologie met ondersteuning voor zowel H.264- als H.265-videocompressie vermindert de bandbreedte en opslagvereisten aanzienlijk zonder afbreuk te doen aan de beeldkwaliteit.

Veiligheid en privacy voor inzittenden
Doordat de camera geen uitstekende delen heeft kan de te observeren persoon zich er niet (opzettelijk) aan verwonden. De behuizing is vandaalbestendig conform IK10+ en conform IP66 beschermend tegen stof en vocht. Ook is gedacht aan een sabotagealarm, dat reageert op schokken of pogingen om de behuizing te openen. Er een verwijderbare ingebouwde microfoon voor als audiobewaking vereist is. Bovendien bevat de Q9216-SLV een indicatie-LED om te zien of de camera actief is of niet, evenals veelhoekige privacymaskering voor situaties dat de privacy van de bewoners dient te worden gerespecteerd.

Geavanceerde beveiligingsfunctionaliteit
Deze hoogwaardige camera zit volgens Axis boordevol geavanceerde beveiligingsfunctionaliteit om ongeoorloofde toegang te voorkomen en het systeem te beschermen. Ondertekende firmware zorgt ervoor dat alleen geautoriseerde firmware wordt geïnstalleerd en garandeert dat deze niet is gemanipuleerd. Bovendien bevat het een Trusted Platform Module (TPM, FIPS 140-2 level 2-gecertificeerd) om veilige opslag van alle cryptografische sleutels en certificaten te garanderen, zelfs in het geval van een inbreuk op de beveiliging.

Installatie
De camera biedt een eenvoudige en kostenbesparende installatie. Het chassis en de montagebeugel zijn speciaal ontworpen voor veelzijdig kabelbeheer en montageopties. Het is mogelijk om verbinding te maken met verschillende kanalen en apparaten aan de achterkant van de camera, zoals AXIS T8643 PoE + over Coax Compact of andere compatibele mediaconverters en PoE-extenders. Bovendien kan een conduit-topbox worden gemonteerd met ruimte voor extra conduits. Als de camera eenmaal is gemonteerd, kan aan de randen een verzegelde beveiligingskit aan worden gebracht om deze permanent aan de muur of het plafond af te dichten. Zelfs als het achterste chassis aan de muur is verzegeld, kan de camera nog steeds gemakkelijk worden verwijderd voor service en onderhoud.
Voor onderhoudsgemak is de roestvrijstalen behuizing IP66- en IP6k9k-geclassificeerd voor reiniging met waterstralen onder hoge druk en hoge temperatuur. Als de camera ernstig vervuild of beklad is, kan de slijtvaste tweedelige voorklep gemakkelijk worden verwijderd en kan het venster grondiger worden gereinigd met reinigingsmiddel of eenvoudige graffitiverwijderaar.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Suricat

Videoguard

SequriX

Seagate

Wordt een partner