Axis start samenwerking met ethische hackers

Axis Communications hecht veel waarde aan het veilig houden van de gebruikte software en communicatiesystemen en is daarom een samenwerking gestart met Bugcrowd. Via het Security Knowledge Platform van Bugcrowd zal Axis profiteren van de expertise van het bedrijf op het gebied van cyberbeveiliging, de ontwikkelde software-as-a-service en het wereldwijde netwerk van ethische hackers. 

Bugcrowd is een crowdsourced beveiligingsbedrijf, opgericht in 2012, dat bedrijven helpt bij het identificeren en verhelpen van beveiligingslekken in hun software en netwerken. Het bedrijf werkt met een netwerk van onafhankelijke beveiligingsonderzoekers om beveiligingsproblemen te rapporteren en op te lossen. Bugcrowd biedt een platform waar bedrijven uitdagingen kunnen presenteren voor onderzoekers en beloningen kunnen uitdelen voor het vinden van kritieke beveiligingsproblemen. Het bedrijf heeft sinds de oprichting een groot aantal bekende klanten gedekt en heeft bijgedragen aan het verbeteren van de beveiliging van vele software- en webapplicaties.

Proactief kwetsbaarheden opsporen
Het bug bounty-programma versterkt Axis’ inzet voor het opbouwen van professionele relaties met externe beveiligingsonderzoekers en ethische hackers. Het nieuwe programma versterkt de inspanningen van het bedrijf om proactief kwetsbaarheden in AXIS OS, het op Linux gebaseerde besturingssysteem dat de meeste Axis-producten aanstuurt, te identificeren, te patchen en bekend te maken. Axis Communications start het bug bounty-programma met Bugcrowd om best practices op het gebied van vulnerability management te versnellen.

Beloningen
Gebruikmakend van zijn Crowdmatch™ AI-gebaseerde matchingtechnologie, zal Bugcrowd zijn geregistreerde onderzoekers met relevante vaardigheden en ervaring selecteren en uitnodigen, terwijl Axis AXIS OS-gebaseerde producten beschikbaar zal stellen om te testen. Onderzoekers die kwetsbaarheden ontdekken, komen in aanmerking voor een beloning die in hoogte varieert naar gelang de ernst van de kwetsbaarheid. Axis zal de kwetsbaarheden vervolgens op transparante wijze naar buiten brengen en patches leveren voor de betrokken AXIS OS-versies.

Deel dit artikel via: