Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

VideoGuard

Dero Security Products

Crown Security Services

Lobeco

ARAS

Nenova

Paxton

Brivo

CardAccess

Bydemes

Alarm Meldnet

Advancis

ASSA ABLOY

De Beveiligingsjurist

Network Optix

CDVI

i-Pro

Top Security

SmartCell

VAIBS

Ajax Systems

Securitas

2N

GFT

Multiwacht

Explicate

SmartSD

Uniview

DZ Technologies

Milestone

Eizo

Add Secure

NetworxConnect

Unii

ADI

BHVcertificaat.online

Centurion

Paraat

Masset Solutions

SOBA

Avigilon Alta

HID

NIBHV

ASIS

Connect Security

Trigion

EAL

Gold-IP

Service Centrale Nederland

Regio Control Veldt

Secusoft

VEB

VVNL

HD Security

G4S

Seris

JMB Groep

Kiwa

Nimo Dog Security

CSL

Seagate

RoSecure

Nimo Drone Security

Alphatronics

Eagle Eye Networks

Optex

OSEC

Traka ASSA ABLOY

Hikvision

20face

Sequrix

Akuvox

Genetec

Hanwha Vision Europe

Oribi ID Solutions

IDIS

SMC Alarmcentrale

Bosch Security Systems

VBN

PG Security Systems

Bacheloropleiding Cybercrime & Cybersecurity

10 juli 2024
Redactie
10:50

Vanaf september 2025 start de Universiteit Leiden met een Nederlandstalige bacheloropleiding in Cybercrime & Cybersecurity. Deze driejarige opleiding is ontworpen om studenten op te leiden tot veelzijdige cyberexperts, met een curriculum dat vier disciplines combineert: bestuurs- en organisatiekunde, informatica, criminologie en recht.

Hoogleraar Bibi van den Berg benadrukt het belang van deze opleiding: “De komende jaren hebben we veel cybersecurity- en cybercrime-specialisten nodig om Nederland veilig te houden. De markt vraagt dringend om experts op deze gebieden. Deze opleiding biedt studenten de diepgaande kennis en vaardigheden die nodig zijn om een belangrijke bijdrage te leveren.”

Cyberincidenten
Het programma richt zich op zowel academische als professionele vaardigheden. Studenten leren onder andere cyberincidenten analyseren, beleidsadvies geven, wetenschappelijke artikelen schrijven en presentaties houden op symposia. Het curriculum behandelt diverse onderwerpen zoals cybersecurity in organisaties, recht in cyberspace, criminologie, cyberaanvallen, crisismanagement en strafrecht. Elk studiejaar wordt afgesloten met een project waarin verschillende disciplines en methodes worden gecombineerd om actuele problemen aan te pakken.
Naast traditionele colleges worden ook innovatieve lesmethoden gebruikt, zoals simulaties, serious games, moot court en hackathons, om studenten optimaal voor te bereiden op de uitdagingen binnen cybersecurity en cybercrime.

Campus Den Haag
De opleiding wordt aangeboden in Den Haag, een stad die bekendstaat om zijn nationale en internationale organisaties op het gebied van veiligheid, cybersecurity en cybercrime. Ministeries, Europol, het NATO Communications and Information Agency (NATO-NCI) en het Global Forum for Cyber Expertise (GFCE) zijn allemaal in Den Haag gevestigd.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Suricat

SequriX

Seagate

Videoguard

Wordt een partner