Bendes roven diesel uit onbemande tankstations

Dieselbendes hebben een nieuwe manier bedacht om in korte tijd duizenden liters brandstof te roven. Met geprepareerde busjes rijden ze langs onbemande pompstations en slurpen het goedje rechtstreeks uit de ondergrondse voorraadtanks.

Een beveiliger van Shell kreeg een seintje toen er maar diesel bleef stromen uit een pomp in Dongen, duizenden liters verdwenen er in luttele minuten, aldus het AD. De beveiliger ziet via de beveiligingscamera hoe twee mannen in een witte vrachtwagen vier enorme vaten van elk duizend liter voltanken. Het duo gebruikt hiervoor zelfs een meegebrachte pomp en slangen. Niet alleen de pomphouders, maar ook de politie maakt zich grote zorgen. De tanks die dieven gebruiken zijn niet geschikt om gevaarlijke stoffen te vervoeren.
Diesel tankenTankstations waren in het verleden al vaker doelwit van benzinedieven. Maar tot nog toe manipuleerden ze veelal de pomp waar iedereen mee tankt. Ook tappen professionele bendes regelmatig de diesel af uit geparkeerde trucks en hevelen de brandstof vervolgens over in geprepareerde bestelbusjes, met in de laadruimte een enorme tank.
Lees verder: ad.nl

Deel dit artikel via: