Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

VBN

Multiwacht

ASSA ABLOY

Advancis

Akuvox

VideoGuard

Alarm Meldnet

VEB

IDIS

Hikvision

Paxton

Regio Control Veldt

Ajax Systems

HD Security

OSEC

PG Security Systems

Unii

Hanwha Vision Europe

Brivo

Bydemes

Nenova

HID

Gold-IP

Connect Security

Nimo Dog Security

Dero Security Products

ASIS

Seris

Add Secure

CSL

Sequrix

Trigion

Securitas

BHVcertificaat.online

Eizo

SOBA

Milestone

VVNL

SmartSD

VAIBS

Masset Solutions

Uniview

Nimo Drone Security

ARAS

ADI

JMB Groep

RoSecure

Oribi ID Solutions

Genetec

Service Centrale Nederland

Explicate

DZ Technologies

Paraat

Lobeco

Bosch Security Systems

G4S

Eagle Eye Networks

SMC Alarmcentrale

i-Pro

NIBHV

Secusoft

CDVI

SmartCell

Traka ASSA ABLOY

Kiwa

Seagate

Network Optix

Top Security

NetworxConnect

EAL

CardAccess

Centurion

De Beveiligingsjurist

Avigilon Alta

2N

GFT

Optex

20face

Alphatronics

Crown Security Services

Bennie Kregting volgt Peter Gatowinas op

20 juni 2024
Redactie
10:04

Per 1 juli wordt Bennie Kregting managing director van PG Security Systems. De sales director Benelux van Ajax Systems neemt de taken over van Peter Gatowinas en gaat aan de slag om de grote ambities van het Ierse moederbedrijf Fortus waar te maken. Dat wil de activiteiten uitbreiden in heel Europa, waarbij het bedrijf in Ridderkerk als ‘springplank’ gaat dienen.

Eind februari 2024 verkocht Gatowinas zijn bedrijf aan de Ierse distributeur Fortus. Vanaf dat moment vonden ook al de gesprekken plaats met Kregting. Gatowinas, oprichter en voormalig eigenaar van PG Security Systems, had namelijk al aangegeven zich te willen terugtrekken als algemeen directeur. Kregting, de laatste jaren bekend als mister Ajax, is geen onbekende bij PG Security Systems. Van september 2019 tot juli 2021 was hij er actief als sales director. Daarom gingen CEO Mark Brophy en COO Joss Cohen van Fortus al snel met hem in gesprek. “Ik werk graag in de toekomst”, vertelt Kregting. “Dat deed ik bij Ajax en dat ga ik bij Fortus ook doen. Het mooie is dat zij hun in Ierland en het Verenigd Koninkrijk succesvolle formule nu in heel Europa willen uitrollen. De overname van PG is de eerste in een lange reeks die nog gaat volgen. Fortus Benelux wordt een ander soort distributeur dan de traditionele distributeurs die Nederland kent. Je hebt dozenschuivers en distributeurs die het van service en advies moeten hebben. Ik ken ze wel en weet wat hun sterke en zwakke punten zijn. Wij komen met een concept dat het beste van de diverse varianten biedt.”

Nieuwe productgroepen
Wordt PG Security Systems nu een totaal ander bedrijf? Kregting knikt instemmend. “Peter heeft heel goed werk verricht en een prachtig bedrijf opgebouwd. Al het goede daarvan blijft gehandhaafd, maar er komt van alles bij wat nu nog ontbreekt. Zo zijn we sterk in inbraak en cctv, maar nu nog zwak in toegang en brand. Door de inbreng van Fortus brengen we een aantal topmerken op het gebied van toegang en brand, zodat we in staat worden geïntegreerde totaaloplossingen aan te bieden. Daar horen ook bouwkundige beveiligingsproducten bij, zoals elektronische sloten en automatische poorten. De service, waar PG bekend om staat, blijft. Maar we worden meer een solution provider, met behoud van goede ondersteuning van onze klanten. In Ierland is Fortus marktleider en in het Verenigd Koninkrijk staan wij op de tweede plaats. We verwachten in de Benelux en later in Europa net zo succesvol te worden.” “We kozen bewust voor Nederland om op het ‘vaste land’ van Europa te beginnen”, vult Brophy aan. De markt is vergelijkbaar met die in het Verenigd Koninkrijk, maar wel progressiever. Bovendien heeft Nederland een sterke economie.” “De eerste honderd magische dagen zitten erop”, vult Cohen aan. “We hebben heel veel kennis uitgewisseld en zien enorme kansen. Bennie kent de markt goed en weet hoe de ideeën van Fortus daarop kunnen aansluiten.”

In goede handenBrophy zegt te beseffen dat er ook verschillen zijn tussen Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Hetzelfde geldt voor andere landen waar het bedrijf activiteiten wil ontplooien. Het is aan Kregting om de vertaalslag naar de Benelux-markt te maken. PG Security Systems zal volgens de CEO als Fortus Benelux enorm kunnen groeien. Het moederbedrijf boekte het afgelopen jaar 150 miljoen euro omzet met 320 medewerkers en heeft veel kapitaal achter de hand voor verdere overnames. Daarvan gaan de klanten van de Benelux-vestiging uiteindelijk ook profiteren.
Kregting zegt geen tweede Peter Gatowinas te worden. “Wel naar het management en de medewerkers, die wij als leden van onze familie blijven beschouwen. Maar in het openbaar zal ik mij wat meer op de achtergrond houden. Ons succes wordt uiteindelijk door ons team bepaald en niet door mij alleen.” Hij verheugt zich enorm op de ‘stap in de toekomst’, die hij bij Fortus kan zetten, maar vond het ook moeilijk om afscheid te nemen van Ajax Systems, dat in zijn periode een stormachtige groei heeft doorgemaakt. “Wat we daar hebben bereikt, verwacht ik ook bij Fortus te realiseren.” Gatowinas is blij met Kregting. “Hij is de beste keuze voor ons. Hij kent de markt, onze mensen en de partners waar wij zaken mee doen. Het is goed dat hij weer terug is. Met Bennie is het bedrijf in goede handen.”

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Seagate

Suricat

Videoguard

SequriX

Wordt een partner