Betaalbare thermische oplossing voor perimeterbeveiliging

Hikvision komt met een serie thermische camera’s die is ontworpen om een betaalbare thermische oplossing te bieden voor perimeterbeveiliging. De HeatPro ziet het onzichtbare, in alle weers- en lichtsomstandigheden. De nauwkeurige temperatuurmetingen maken de HeatPro daarnaast ideaal voor brandpreventie in grote ruimten.

De HeatPro thermische camera’s zijn voorzien van diepgaande thermische videoanalyse voor perimeterbeveiliging en objecttemperatuurmeting en brandpreventie met realtime alarmen. Ze bieden slimme functies zoals nauwkeurige classificatie van mens/voertuig, visuele en auditieve alarmen voor perimeterbeveiliging en snelle alarmering wanneer een bepaalde temperatuur overschreden wordt, wat op brand kan duiden.

Bedrijfskosten verlagen
Bij het beveiligen van een perimeter kunnen hogere nauwkeurigheid en een laag percentage onnodige alarmen helpen de bedrijfskosten te verlagen. De HeatPro-serie bereikt dit door krachtige videoanalyses te ontwikkelen op basis van Deep Learning-algoritmes, waardoor onnodige alarmen drastisch worden verminderd.
De camera’s richten zich op perimeterbeveiliging op korte afstand (0-50 meter), waar ze doelwit-detectie en -classificatie leveren. Door het gebruik van AI kunnen de camera’s onderscheid maken tussen een persoon en een voertuig. Dit is vooral handig wanneer de twee doelen dicht bij elkaar liggen. Traditioneel kunnen ze slechts als één ‘doelwit’ worden herkend, maar intelligente algoritmes zorgen ervoor dat ze afzonderlijk kunnen worden gedetecteerd, waardoor de nauwkeurigheid toeneemt.

Onzichtbaar
Thermische camera’s kunnen ook makkelijk potentiële dreigingen vinden in omstandigheden zonder zicht, waar een conventionele camera dat niet zou kunnen. Ze doen dit door de latente stralingsemissiviteit van een object te detecteren, waardoor ze dus niet afhankelijk zijn van zichtbaar licht. Dit betekent dat ze kunnen werken in alle weersomstandigheden en de donkerste nacht. Ze stralen ook geen licht uit, wat betekent dat hun aanwezigheid niet wordt opgemerkt. Dat maakt ze nuttig in scenario’s waarin ze verborgen moeten worden.

Snelle installatie
De HeatPro-serie is ook ontworpen om efficiënt en snel te worden geïnstalleerd, met een eenvoudige implementatie in drie stappen. Normaliter vereisen thermische camera’s gespecialiseerde technici om de camera te configureren en dubbel te controleren, wat zowel extra tijd als energie kost. HeatPro-camera’s zijn ontworpen met installatietijd en moeite in het achterhoofd – ze zijn eenvoudiger te installeren en dus kunnen installateurs meer tijd besteden aan het correct configureren voor optimale werking en het laagst mogelijke aantal valse alarmen.

Brandpreventie
De HeatPro-serie is ook uitgerust met de mogelijkheid om temperatuur te meten. Dit proces is erg handig in een scenario waarin oververhitting tot brand kan leiden. De camera kan contactloze temperatuurmetingen uitvoeren voor snelle en zichtbare detectie. Hierdoor kan eerder worden ingegrepen, waardoor brand vanaf het begin kan worden voorkomen. De camera kan een brandalarm sneller activeren dan een rookmelder.
De temperatuurmeetfunctie kan ook worden gebruikt om mogelijke problemen met oververhitting te controleren en problemen op te lossen.
De serie bevat een aantal verschillende modellen en opties, met bullet- en turret-vormen en bi-spectrum of enkele objectieven. De camera’s kunnen in een aantal oplossingen worden ingebouwd. Zo kunnen ze bijvoorbeeld naadloos samenwerken met NVR’s, AX PRO alarmsystemen en zelfs Hik-Connect voor realtime mobiele waarschuwingen per telefoon. Ze kunnen in verschillende scenario’s worden gebruikt, zoals bijvoorbeeld: woongebouwen, kantoren, bouwplaatsen, parkeergarages, winkels en magazijnen.

Introductiewebinar
Op vrijdag 30 juli, om 09:30, organiseert Hikvision het HeatPro Introductiewebinar! In dit webinar vertelt de fabrikant over de gloednieuwe HeatPro thermische cameralijn. In welke situaties is het verstandig om voor thermische camera’s te kiezen? Wat is het voordeel van bi-spectrum beeldtechnologie, de technologie die in de HeatPro’s zit?
Allemaal vragen waar in dit webinar antwoorden op gegeven zullen worden. De experts zullen ook inzicht geven in de Deep Learning-VCA die in de HeatPro te vinden zijn en in hoe deze gebruikt kunnen worden bij perimeterbewaking. Daarnaast zal er uitgelegd worden welke mogelijkheden HeatPro-camera’s bieden op het gebied van temperatuurbewaking.
Als klap op de vuurpijl is er een mooie SmartTry speciaal voor de kijkers van dit webinar, waarbij die voor een lage prijs een HeatPro-camera kunnen aanschaffen.

Inschrijven kan via deze link.

Deel dit artikel via: