Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Eagle Eye Networks

Advancis

i-Pro

Explicate

CDVI

EAL

VVNL

Bydemes

Crown Security Services

DZ Technologies

Add Secure

Unii

Hanwha Vision Europe

De Beveiligingsjurist

Nimo Drone Security

Sequrix

Centurion

Regio Control Veldt

2N

Seagate

CardAccess

CSL

SMC Alarmcentrale

HD Security

20face

SOBA

Kiwa

G4S

SmartCell

GFT

NIBHV

Brivo

VBN

Connect Security

Uniview

Genetec

ADI

Seris

Nenova

Masset Solutions

Dero Security Products

PG Security Systems

VAIBS

Alphatronics

Ajax Systems

Service Centrale Nederland

ASSA ABLOY

Securitas

IDIS

HID

Paraat

Lobeco

JMB Groep

VEB

Avigilon Alta

Eizo

RoSecure

Top Security

Gold-IP

Secusoft

Bosch Security Systems

Trigion

Paxton

Alarm Meldnet

Nimo Dog Security

Traka ASSA ABLOY

Multiwacht

ASIS

Akuvox

ARAS

Hikvision

Milestone

Oribi ID Solutions

SmartSD

Optex

BHVcertificaat.online

VideoGuard

OSEC

NetworxConnect

Beveiligen is meer dan installeren van techniek

16 september 2022
Redactie
12:34

Dat een beveiligingstechnicusvakdiploma’s nodig heeft, is vanzelfsprekend. Maar is dat voldoende? Bij Automatic Signal in Rijsenhout vinden ze van niet. Elke medewerker wordt beschouwd als ambassadeur van het bedrijf. Dat vergt kwaliteiten die mensen vaak van nature al in zich hebben en die nu via een unieke methode in de dagelijkse werkzaamheden geïntegreerd kunnen worden.

Het leveren van een beveiligingsinstallatie gaat volgens HR-manager Koen van Zelst van Automatic Signal verder dan het plaatsen van apparatuur. “Wij beschouwen onze medewerkers als onze ambassadeurs, die klanten in de breedste zin van het woord helpen bij het oplossen van veiligheidsvraagstukken. Je bent als technicus de schakel tussen de vragende partijen en de experts binnen onze eigen organisatie. Daarbij is het belangrijk dat je een echte teamplayer bent. En als je dat nog niet bent, maar wel in je hebt, hebben wij als organisatie een taak om dat naar boven te halen. Zo nemen wij onze mensen mee op hun eigen ‘ontwikkelreis’. We bieden iedereen, van hoog tot laag, de mogelijkheid om verder te leren en persoonlijk te groeien. Dat gaat dus niet alleen over vakinhoudelijke kennis maar ook over bijvoorbeeld plezierig samenwerken in teamverband. Uiteindelijk ontwikkelt onze organisatie zich zo tot een high performance team om de klant zo goed mogelijk te kunnen blijven ontzorgen.”

Mflix Academy
Omdat het aanbieden van persoonlijke ontwikkeltrajecten voor een mkb-onderneming niet vanzelfsprekend is en specifieke vakkennis vereist, werkt Automatic Signal hiervoor samen met organisatieontwikkelbureau De M Factor. Oprichter Jeff Kooijman is intensief betrokken bij de diverse ‘ontwikkelreizen’ binnen het bedrijf. Onlangs is alle kennis van De M Factor ontsloten via Mflix Academy. Dit is te vergelijken met Netflix maar dan op het gebied van bijvoorbeeld team-, cultuur- en leiderschapsontwikkeling.
Van Zelst: “Mflix Academy biedt onze mensen een keuze uit meer dan 50 ‘building blocks’. Deze worden teamsgewijs en ook voor individuele leerpaden ingezet. Er wordt met veel enthousiasme gebruik van gemaakt. Mflix is laagdrempelig en geeft direct inzicht. En we kunnen er zelfstandig mee aan de slag, er zijn minder live sessies met een trainer nodig. Een onderwerp beslaat steeds één of meerdere building blocks, video’s van 25 minuten tot soms wel anderhalf uur, verrijkt met opdrachten en extra informatie. En door een duidelijke uitleg in instructievideo’s kan iedereen de vertaling maken naar zijn of haar eigen wereld. Collega’s en team die hiermee aan de slag zijn gegaan, zijn zich veel meer bewust geworden van hun ambitie, houding en gedrag. Medewerkers beamen dit. Zij zeggen dat zij nu bewuster kijken naar hoe zij hun werk kunnen doen en dat ze er ook in hun privéleven wat aan hebben.”

Ambitie
Mflix Academy helpt om de ambities van mensen naar boven te krijgen. “Want het gaat niet alleen om wat je nu doet, maar ook om wat je over een paar jaar wilt doen”, vervolgt de HR-manager. “De building blocks helpen je om je drijfveren helder te krijgen, of je je nu in de breedte wilt ontwikkelen of in de diepte. We gaan de Mflix Academy ook inzetten bij het onboarden van nieuwe mensen. En we denken dat we er mensen, die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging, mee kunnen inspireren om een carrière bij Automatic Signal te overwegen. In deze tijd gaat werk namelijk over zoveel meer dan ‘alleen maar je werk doen’. Werk geeft zin en structuur aan je leven en levert vaak veel plezier op. De Mflix Academy helpt je om te ontdekken hoe je het beste uit jezelf, je werk en je team kunt halen”, aldus Van Zelst.

Dit zorgt ervoor dat wij als high performance team op een zo optimaal mogelijke manier kunnen samenwerken aan het ontzorgen van de klant.

Mflix Academy ontwikkelt zich ook steeds verder. Zo is het mogelijk om deelnemers gecertificeerd te laten toetsen op operationeel, tactisch en strategisch niveau.  Een belangrijk onderdeel is het leren meedenken over de bedrijfsvoering. Automatic Signal is geen bedrijf dat alleen van bovenaf bestuurd wil worden. Van Zelst: “Als iemand vindt dat zaken in het werkproces beter kunnen, horen wij dat altijd graag. Een bijkomend voordeel van deze aanpak is dat je veel sneller draagvlak krijgt voor noodzakelijke verandertrajecten.” Mflix Academy motiveert en inspireert om mee te denken in plaats van alleen uit te voeren. Zo kunnen wij ons als organisatie blijven doorontwikkelen en nemen wij onze mensen mee in hun eigen ontwikkelreis.”

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

Seagate

SequriX

Suricat

Videoguard

Wordt een partner