Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Kiwa

OSEC

Dero Security Products

VEB

Nimo Dog Security

Oribi ID Solutions

Connect Security

NIBHV

Bydemes

PG Security Systems

Alarm Meldnet

i-Pro

SOBA

RoSecure

SmartSD

Seagate

Paxton

Crown Security Services

Regio Control Veldt

Trigion

Service Centrale Nederland

Genetec

Explicate

IDIS

CSL

Traka ASSA ABLOY

Securitas

VideoGuard

Hanwha Vision Europe

Hikvision

Top Security

EAL

Alphatronics

VBN

Akuvox

Secusoft

Bosch Security Systems

Avigilon Alta

Add Secure

VAIBS

Masset Solutions

ARAS

Nenova

HID

Sequrix

Lobeco

GFT

2N

NetworxConnect

CardAccess

ADI

ASSA ABLOY

Unii

Seris

VVNL

Multiwacht

Advancis

Eagle Eye Networks

Centurion

Milestone

G4S

Brivo

Uniview

CDVI

SMC Alarmcentrale

ASIS

JMB Groep

Paraat

Gold-IP

Nimo Drone Security

De Beveiligingsjurist

Ajax Systems

SmartCell

BHVcertificaat.online

DZ Technologies

Eizo

Optex

20face

HD Security

Beveiligers Securitas worden Smart Building Responders

9 maart 2021
Redactie
09:12

Securitas is met TPEX International een samenwerking aangegaan voor beheer van slimme gebouwen langs de Amsterdamse Zuidas. De beveiligers gaan veiligheidstaken uitvoeren in de bekende kantorenwijk, maar zullen ook in actie komen bij storingen in liften en andere incidenten, die door de sensoren van TPEX worden gemeld.

De Zuidas in Amsterdam is een uniek gebied met een eigen cultuur. Het is ook een omgeving waar mooie samenwerkingen worden gesloten. Tussen Securitas Nederland en TPEX International bijvoorbeeld. Bart Schmeink van Securitas Nederland en Robert Rosier van TPEX International vertellen wat deze samenwerking bijzonder maakt. TPEX ontstond op de Zuidas en houdt zich sinds 2015 bezig met Smart Building Operations en legt zich nu ook toe op Smart Building as a Service. Het bedrijf beheert diverse high-end gebouwen, zoals Spaces, HNK en EDGE.

New Call-to-action
Algemeen directeur Bart Schmeinck van Securitas: “In gebouwen waar mensen optimaal moeten presteren, is het een vereiste dat mensen en systemen goed op elkaar zijn afgestemd. Onze mensen zijn getraind om 24/7 ondersteuning te bieden en de veiligheid en bedrijfscontinuïteit te borgen. Toch beschikken wij bij een melding niet altijd over de meest relevante informatie van gebouwen of situaties. Daar kon TPEX een rol in spelen.” TPEX monitort als Smart Building Operator 24/7 de continuïteit, veiligheid en het onderhoud van slimme gebouwen. Vanuit het Operations Control Center op de Zuidas beheert het bedrijf gebouwen en stuurt het onderhoudspartijen aan.

Smart Building Responders
Specialist Robert Rosier van TPEX: “Of het nu gaat om veiligheid door middel van videobewaking, opvolging van inbraak- of brandmelding of het managen van gebouwbeheersystemen en sensors, TPEX beschikt over de juiste data. Wij zien alles real-time in de gebouwen, zoals uitvallende pompen en verwarmingssystemen, vastzittende liften, maar ook ongewenst gedrag bij de recepties.” Samen zeggen de partijen een snellere, betere dienst te kunnen verlenen aan huurders en gebruikers. Zo worden incidenten binnen maximaal 15 minuten opgevolgd. De samenwerking gaat zo ver, dat Securitas mensen heeft opgeleid als Smart Building Responders. Deze hebben kennis over uiteenlopende zaken binnen het gebouw. Hun werk varieert van het lopen van veiligheidsrondes, tot controle van inbraak, indringing, uitval of storingen. Smart Building Responders worden vanuit het Operations Control Center van TPEX aangestuurd en ontvangen alle informatie over de situatie op hun smart device. TPEX en Securitas hebben hun systemen gekoppeld, wat snelle en adequate actie mogelijk maakt.

High-end dienstverlening
TPEX en Securitas zetten deze samenwerking als eerst op in de Zuidasregio, omdat de servicelevels hoog zijn en klanten behoefte hebben aan high-end dienstverlening. Ook sluiten de partijen de samenwerking in andere landen niet uit. Zo kondigde TPEX onlangs de samenwerking aan met het wereldwijde Schneider Electric. Gebouwen worden daar 24/7 gemonitord en door middel van geavanceerde AI-technologie voortdurend vergeleken met de prestaties van andere gebouwen. Hierdoor kunnen verkeerd afgestelde gebouwen direct worden opgespoord, hetgeen leidt tot betere gebouwen, hogere prestaties en lagere kosten.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner