Beveiligers VBe NL-bedrijven gaan er 17% op vooruit

Samen met de AVV: De Democratische Vakbond heeft de VBe NL een nieuw akkoord bereikt aangaande de cao Veiligheidsdomein voor een looptijd van drie jaar (2021-2024). Werknemers konden tot en met maandag 12 september stemmen. Het akkoord is met ruime meerderheid aangenomen.

Salarissen zullen in de nieuwe cao met ruim 17 procent stijgen. Mogelijk wordt deze stijging nog hoger als de inflatie toeneemt. Ook is er meer keuze in vrije dagen, gaat het persoonlijk ontwikkelingsbudget omhoog en wordt de kilometervergoeding verhoogd. Werkgevers maken grote stappen om werknemers vast te houden en aan zich te binden. AVV: De Democratische Vakbond maakt dit allemaal mogelijk en steunt de VBe NL in de juridische procedure voor de positie van de unieke cao Veiligheidsdomein. Leon Vincken, directeur VBe NL: “werknemers hoeven bij ons niet in een actiestand om hun verhaal te halen of ruimte te krijgen voor meer regie over hun werktijden en professie. Dat is een vanzelfsprekendheid. De AVV maakt dit mede mogelijk door ook alle werknemers een stem te geven.”

Cao van de toekomst
De cao Veiligheidsdomein is de breedsectorale cao voor alle functies in crowdmanagement en beveiliging. Vooral het continue ad hoc karakter van kortdurende opdrachten voor bedrijven maakt naast de inzet van vaste krachten dat er ook veel ruimte geboden moet worden aan flexibele inzet. In ruil ontvangt iedereen een hoog salaris, meer zeggenschap over werktijden en een ruimer pensioen. Niet langer bepaalt een klein aantal vakbondskaderleden en bestuurders wat er in de cao staat maar juist alle werknemers hebben bij AVV: De Democratische Vakbond een stem.
De cao gaat in met terugwerkende kracht per 1 oktober 2021 en loopt tot 1 oktober 2024. Naast een loonsverhoging van 17 procent krijgen werknemers meer keuze in vrije dagen, het persoonlijk
ontwikkelingsbudget gaat omhoog, evenals de kilometervergoeding.
Er zijn ook afspraken gemaakt voor de komende cao om de lonen van voetbalstewards, verkeersregelaars, evenementen- en horecabeveiligers in te schalen op het niveau van objectbeveiligers. Alle partijen zullen zich inzetten voor een gelijke behandeling van alle werknemers in het veiligheidsdomein.

Deel dit artikel via: