Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Connect Security

SmartCell

Top Security

Brivo

CSL

CDVI

Securitas

Seris

HD Security

Regio Control Veldt

Unii

ADI

i-Pro

Paraat

SMC Alarmcentrale

Masset Solutions

Alphatronics

EAL

Sequrix

Hikvision

VideoGuard

DZ Technologies

Advancis

Eizo

Ajax Systems

VBN

Traka ASSA ABLOY

Milestone

G4S

CardAccess

Akuvox

Nimo Dog Security

Nimo Drone Security

Alarm Meldnet

Avigilon Alta

Seagate

VEB

Optex

OSEC

Uniview

Kiwa

Bydemes

Paxton

Centurion

PG Security Systems

Explicate

NetworxConnect

Eagle Eye Networks

Multiwacht

VAIBS

Hanwha Vision Europe

Secusoft

ARAS

Genetec

Add Secure

Crown Security Services

IDIS

Lobeco

SmartSD

ASIS

Dero Security Products

De Beveiligingsjurist

2N

BHVcertificaat.online

Trigion

Nenova

SOBA

JMB Groep

ASSA ABLOY

GFT

RoSecure

Bosch Security Systems

20face

Oribi ID Solutions

Service Centrale Nederland

VVNL

HID

Gold-IP

NIBHV

Beveiligers veroordeeld wegens geweld

27 mei 2024
Redactie
10:46

De rechtbank van Assen veroordeelde drie beveiligers van Club Limbo in Emmen wegens disproportioneel geweld. In de nacht van 4 op 5 maart vorig jaar escaleerde een situatie op het Raadhuisplein nadat twee broers uit Klazienaveen, die zeer dronken waren, uit de club waren gezet wegens wangedrag. Dit leidde tot een gewelddadige confrontatie met de beveiligers.

De 55-jarige hoofdbeveiliger wordt beschuldigd van het uitdelen van twee trappen aan een van de broers, die op dat moment al op de grond lag. “Het waren slechts corrigerende trapjes”, verdedigde hij zich. “De broers waren helemaal doorgedraaid, dronken en onder invloed van drugs. Ik wilde hen duidelijk maken dat ze moesten stoppen. Het waren zeker geen harde trappen.”
De broers uit Klazienaveen gaven later toe aan de politie dat ze vaak vervelend worden als ze gedronken hebben. Hun doel die avond was om “mooi dronken te worden” en “lekker door te drinken”.
Een van de broers raakte lichtgewond door de trappen van de hoofdbeveiliger. Zijn broer moest echter die nacht naar het ziekenhuis met onder andere een kaakbreuk en gebroken tanden, nadat hij ernstig was mishandeld door twee andere beveiligers en een discotheekbezoeker.

Veel te veel geweld gebruikt
De beveiligers, mannen van 24 en 23 jaar uit Musselkanaal en het Duitse Rütenbrock, erkenden in de rechtszaal dat ze veel te veel geweld hadden gebruikt. De oudste gaf de 22-jarige Klazienavener minstens acht harde klappen, zoals op de camerabeelden te zien was. Toen de Klazienavener probeerde weg te lopen, nam de 24-jarige beveiliger hem in een nekklem en bracht hem naar de grond. De 23-jarige trapte hem vervolgens tegen de rug.
Een discotheekbezoeker, die later nog tegen het hoofd van het slachtoffer zou hebben geschopt, wordt beschuldigd van poging tot doodslag en moet zich later dit jaar voor de rechter verantwoorden.
De rechter vroeg de jonge beveiligers hoe het zo uit de hand kon lopen. “Hij zat me de hele tijd uit te dagen en ik werd gediscrimineerd”, verklaarde de oudste. De rechter benadrukte echter dat beveiligers juist voor de veiligheid moeten zorgen, vooral wanneer mensen dronken en agressief zijn.
Beide mannen erkenden hun schuld. Ze werken niet meer bij het beveiligingsbedrijf dat Club Limbo beveiligt. Ze zaten na hun arrestatie vier dagen vast. De oudste, die een opleiding tot beveiliger volgde, zag zijn droom om bij de Koninklijke Marechaussee te werken in duigen vallen.
De rechter veroordeelde de oudste tot 180 uur werkstraf en een maand voorwaardelijke celstraf. Zijn jongere collega kreeg 100 uur werkstraf en dezelfde voorwaardelijke straf. De 55-jarige hoofdbeveiliger werd veroordeeld tot 40 uur werkstraf.

Bron: Dagblad van het Noorden.

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

SequriX

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner