Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

CDVI

Optex

ADI

Brivo

Seagate

Explicate

Nimo Dog Security

NetworxConnect

Bosch Security Systems

Masset Solutions

Hanwha Vision Europe

GFT

Regio Control Veldt

JMB Groep

Add Secure

VEB

ASIS

Lobeco

DZ Technologies

IDIS

Bydemes

Hikvision

Centurion

NIBHV

Traka ASSA ABLOY

OSEC

Service Centrale Nederland

SmartSD

CSL

Alarm Meldnet

Seris

Multiwacht

Connect Security

Alphatronics

i-Pro

SOBA

EAL

Uniview

Genetec

De Beveiligingsjurist

Top Security

SmartCell

Eizo

Eagle Eye Networks

Kiwa

Gold-IP

Oribi ID Solutions

VideoGuard

Dero Security Products

Paraat

Crown Security Services

Ajax Systems

Sequrix

Securitas

Secusoft

Akuvox

ASSA ABLOY

PG Security Systems

Nimo Drone Security

Trigion

20face

Nenova

CardAccess

G4S

Paxton

2N

VVNL

RoSecure

VBN

ARAS

Milestone

Advancis

HID

HD Security

VAIBS

Unii

BHVcertificaat.online

SMC Alarmcentrale

Avigilon Alta

Beveiligingsbedrijf EWSG adopteert zeehondje Estrella

26 augustus 2018
Redactie
08:38

Als landelijke speler op de beveiligingsmarkt waakt en zorgt Eye Watch Security Group voor de eigendommen en veiligheid van haar klanten en relaties. Maar daarnaast staat ook het maatschappelijk verantwoord ondernemen centraal. In het kader daarvan heeft het bedrijf een door de ouders verlaten zeehondje geadopteerd.

Volgens Eye Watch Security Group wordt op diverse manieren in het bedrijfsproces aandacht gegeven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Eén daarvan is een jaarlijkse donatie aan een goed doel dat aandacht vraagt voor een urgent probleem.

Adoptie
Dit jaar is het geen donatie geworden, maar een adoptie. Eye Watch Security Group heeft namelijk het 1,5 maand oude zeehondje Estrella geadopteerd. Estrella werd ernstig verzwakt op een verlaten zandbank gevonden, haar moeder is overleden. Het dier is opgevangen door het Zeehondencentrum in Pieterburen waar het op kracht kan komen. “Het weeszeehondje Estrella staat voor ons symbool voor een veel groter probleem dat momenteel speelt. Namelijk de enorme vervuiling van de wereldzeeën met miljoenen tonnen aan plastic afval”, aldus directeur Dave van de Laar van Eye Watch Security Group.

Plastic
Er drijft steeds meer plastic rond in de oceanen. Het meeste komt van afval dat op straat wordt gegooid en via regenputten en rivieren in zee terechtkomt. Ook is een groot deel niet eens zichtbaar. Dit deel bestaat uit minuscule vezeltjes uit synthetische kleding en piepkleine plastic bolletjes uit cosmetische producten zoals douche scrub. Deze enorme hoeveelheid plastic in de wereldzeeën wordt ook wel de ‘plastic soup’ genoemd.
Het plastic afval in de zeeën tast direct het leefmilieu aan van planten en dieren die er leven. Uiteindelijk dringt het giftige plastic ook onze voedselketen in. Voorlopig zijn de gevolgen hiervan nog redelijk onzichtbaar in ons dagelijks leven. Echter, zodra deze gevolgen wél zichtbaar worden zullen ze zo goed als onomkeerbaar zijn. Diersterfte door plastic is een van de eerste signalen. Vandaar deze roep om aandacht voor dit probleem.
Met Estrella komt het wel weer goed. Na haar officiële adoptie heet ze Estrella Eyewatch en zal ze de komende maanden onder toezicht en goede verzorging kunnen aansterken in het Zeehondencentrum van Pieterburen. Naar verwachting wordt ze in het najaar weer uitgezet in de Waddenzee, waar ze in haar natuurlijke omgeving kan uitgroeien tot een volwassen en gezonde zeehond.
Lees meer over de gevolgen van Plastic Soup op: https://www.plasticsoupfoundation.org/dossiers/wat-is-plastic-soup/ Meer informatie over het Zeehondencentrum in Pieterburen: https://www.zeehondencentrum.nl/

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

Seagate

Videoguard

SequriX

Suricat

Wordt een partner