Beveiligingswijzer voor hang- en sluitwerk conform PKVW

Branchevereniging VHS brengt in samenwerking met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) de ‘Hang- en Sluitwerk Beveiligingswijzer’ uit. Daarin staat uitgebreide informatie over het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW), het beveiligen van ramen en deuren en de daarvoor beschikbare producten.

De bij de Federatie Veilig Nederland aangesloten Algemene Branchevereniging (VHS) is een brancheorganisatie van fabrikanten en leveranciers van hang- en sluitwerk en producten voor toepassing in de gebouwde omgeving op het gebied van beveiliging, toegankelijkheid en veiligheid, die hun weg zowel in Nederland als ver daarbuiten weten te vinden. De afnemers van de leden bevinden zich met name in de bouwsector, bouwgroothandel en bouwmarkten. In nagenoeg ieder gebouw en iedere woning zijn wel producten te vinden die door een van de leden van de VHS zijn gemaakt en of geleverd. Dit kan variëren van sloten en scharnieren tot volledig elektronische toegangssystemen.
De nu uitgebrachte beveiligingswijzer is een praktisch hulpmiddel voor veilig wonen en helpt om volgens de richtlijn van het PKVW de woning en directe omgeving goed te beveiligen. De Hang- en Sluitwerk Beveiligingswijzer is online beschikbaar en gratis te downloaden.

Deel dit artikel via: