Bewakingsdienst van Mook neemt ABO Beveiliging over

Met ingang van 1 januari 2023 neemt Bewakingsdienst van Mook het in Waalwijk gevestigde ABO Beveiliging over. “Door deze overname versterken we onze positie in zuidoost Brabant”, stelt Ramon van Mook, algemeen directeur van Bewakingsdienst van Mook. ABO Beveiliging is sterk vertegenwoordigd in de regio’s Tilburg, Waalwijk en Oisterwijk.

ABO Beveiliging is opgericht in 2000 door Wim Kwaks. Hij heeft het bedrijf uit laten groeien tot een organisatie van 40 medewerkers en meer dan 1.000 locaties. “Ik ken Bewakingsdienst van Mook als een betrouwbare partner waar wij al een tal van jaren mee samenwerken op het gebied van surveillancediensten”, stelt hij.

Blijven herpositioneren
Of er in de toekomst meer overnames of grote veranderingen plaatsvinden, weet Van Mook niet. Hij sluit niets uit, maar benadrukt wel dat een ‘winnaar zijn’ niet betekent dat het bedrijf de grootste moet worden. “We willen de beste partner voor onze klanten zijn”, zegt hij. “En we zullen altijd met de wereld om ons heen blijven meebewegen. Groeit de vraag uit de markt? Dan groeien we organisch mee. Verandert de vraag? Dan transformeren we opnieuw. We zullen onszelf continu herpositioneren, zoals we nu ook gedaan hebben!”

Combinatie van mens en techniek
Het is natuurlijk niet zo dat Bewakingsdienst van Mook van de ene op de andere dag een compleet ander bedrijf is geworden. De eerste stappen zijn een jaar of drie geleden al gezet. “We zijn gestopt met het aanbieden en roepen van wat we doen”, vertelt Ramon. “Nu laten we ‘onze’ dienstverlening aansluiten bij de corebusiness van onze opdrachtgevers. Dat maakt ons een echt verlengstuk. Hybride oplossingen in de vorm van de combinatie van mens en techniek sluiten daar perfect bij aan, waarbij toegangscontrole, camerasystemen en brandbeveiliging mogelijke technieken zijn.”

Altijd een familiebedrijf
Hoe klein of groot Bewakingsdienst van Mook ook is: de sfeer zal altijd hetzelfde blijven. Het was een familiebedrijf toen zijn vader aan het roer stond, dat is het nu nog steeds en Ramon verzekert dat het ook in de toekomst zo zal zijn. “Niet voor niets is ‘de mens centraal stellen’ één van onze belangrijke kernwaarden”, legt hij uit. “We zijn een warme deken, waar iedereen welkom is. Medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt voelen dit comfort en kunnen zich daardoor op hun talent richten. Het is onze kracht dat we met iedere collega kijken wat-ie leuk vindt en hoe hij zich wil ontwikkelen. Zo maken én houden we functies in overleg met elkaar aantrekkelijk.”

Behoud personeel ABO Beveiliging
Het kantoor in Waalwijk blijft gehandhaafd ook dit past volledig binnen de groeistrategie van Bewakingsdienst van Mook “Het is belangrijk betrokken te zijn in de regio.” Daarnaast wordt het volledige personeel overgenomen om zo alle kennis en ervaring te integreren.

Deel dit artikel via: