Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

OSEC

Unii

VEB

Regio Control Veldt

Crown Security Services

20face

Oribi ID Solutions

HID

BHVcertificaat.online

HD Security

RoSecure

Secusoft

Hanwha Vision Europe

ASSA ABLOY

Explicate

DZ Technologies

Centurion

SMC Alarmcentrale

Nimo Drone Security

VVNL

Bydemes

SmartCell

Masset Solutions

VAIBS

Kiwa

Milestone

NetworxConnect

Optex

ARAS

Paraat

Hikvision

2N

Lobeco

Nenova

Multiwacht

ADI

NIBHV

Dero Security Products

ASIS

i-Pro

Ajax Systems

Alarm Meldnet

Top Security

Gold-IP

VBN

CardAccess

CSL

Akuvox

Alphatronics

Brivo

G4S

Eizo

VideoGuard

Seagate

Avigilon Alta

SmartSD

Nimo Dog Security

Connect Security

De Beveiligingsjurist

Eagle Eye Networks

Paxton

Uniview

Genetec

Securitas

Traka ASSA ABLOY

Bosch Security Systems

Service Centrale Nederland

GFT

Add Secure

Network Optix

PG Security Systems

Sequrix

EAL

JMB Groep

CDVI

Seris

SOBA

IDIS

Trigion

Advancis

BOA’s kunnen minderjarigen doorverwijzen naar Halt

4 november 2016
Redactie
09:10

Jongeren tussen 12 en 18 jaar kunnen bij overtredingen doorverwezen worden naar Halt. Dit kan ook door buitengewoon opsporingsambtenaren gebeuren, als daar over lokale afspraken zijn gemaakt.

De BOA’s kunnen de jongeren doorverwijzen op basis van lokale afspraken die worden samengesteld in de driehoek; burgemeester, politie en officier van Justitie. Maar ook projectmatige aanwijzing van het Openbare Ministerie (bijvoorbeeld tijdens de vuurwerkperiode van 1 december 2016 tot en met 31 januari 2017. Politie en BOA’s hebben een gedeelde verantwoordelijkheid met betrekking tot toezicht en handhaving van leefbaarheid en veiligheid in een gemeente.

Bewust
Haltstraf is feitelijk een pedagogische interventie. Halt maakt jongeren bewust van hun grensoverschrijdend gedrag. De haltmedewerker begeleidt jongere en ouders bij het vinden van oplossingsvaardigheden om uiteindelijk te komen tot handelingsalternatieven. Dat wil zeggen dat de jongere leert zich anders te gedragen. De leeropdrachten en het excuusgesprek dragen hieraan bij.

Specialist
Halt kijkt altijd of er nog meer speelt: thuis, op school of binnen de vriendengroep. Als extra zorg nodig is, verwijst Halt door naar de juiste specialist, zoals jeugd- of verslavingszorg. Halt bespreekt dit natuurlijk eerst met de jongere en zijn ouders. Jongeren leren tijdens de Halt-straf wat de gevolgen van hun gedrag zijn. Ze leren ook dat ze een eigen verantwoordelijkheid hebben bij het maken van keuzes. Eventueel kijkt Halt samen met de ouders naar wat nodig is om hen te steunen bij de opvoeding. Halt betrekt ook andere professionals en vrijwilligers bij zo’n traject, zoals sporttrainers en docenten.

Deze en meer onderwerpen zullen 14 november aanbod komen tijdens de workshops op de 10e editie van de Dag van de BOA. René Pillen, relatiemanager bij Halt zal tijdens zijn workshop verder ingaan op de inhoud van deze leerstraffen en het werkproces voor BOA’s om te kunnen doorverwijzen naar Halt.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Seagate

SequriX

Suricat

Videoguard

Wordt een partner