Boeiende thema’s voorafgaand aan uitreiking Benelux OSPA’s

Voorafgaand aan de uitreiking van de Benelux OSPA’s op 4 oktober in Breda, vindt een boeiende Thought Leadership Summit plaats. Onderwerpen zijn fouten bij risicobeoordelingen door vooroordelen, de waarde van fysieke evenementen in de digitale wereld en de gevolgen van mensenhandel.
Risicobeoordelingen en vooral veiligheidsrisicobeoordelingen zijn vaak gebaseerd op voorspellend menselijk oordeel. De professionals, van wier oordeel de veiligheid in organisaties en de samenleving afhankelijk is, zijn echter gevoelig voor systematische fouten, zogenaamde biases. Hoewel veel van deze vooroordelen al tientallen jaren zijn geïdentificeerd, werd hun effect op de beoordeling van veiligheidsrisico’s tot voor kort niet onderzocht. De Safety and Security Science Group van de TU Delft heeft de afgelopen jaren een PhD-onderzoeksprogramma uitgevoerd om de veiligheidsrisicobeoordelingen van professionals werkzaam in het veiligheidsdomein te bestuderen. Johan de Wit van Siemens Smart Infrastructure presenteert een samenvatting van de resultaten.
Persoonlijke evenementen in het digitale tijdperk
Tijdens de pandemie maakten hybride en online evenementenformats de inhoud van conferenties veel breder toegankelijk dan voorheen en tegen veel lagere kosten. Hoe gunstig deze ontwikkeling ook is, werkgevers moeten hun teams naar fysieke evenementen blijven sturen. Michiel Gen, directeur Europese Projecten van ASIS Internationaal, gaat in op de unieke waarde die persoonlijke evenementen bieden en hoe het ontwerp van evenementen evolueert om een superieure bezoekerservaring te bieden.
Mensenhandel: een vorm van moderne slavernij
Prof.dr. Conny Rijken – Nationaal Rapporteur
Mensenhandel of mensenhandel is een misdrijf met hoge winsten en ernstige gevolgen voor de slachtoffers. Het gaat om de uitbuiting van andere personen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van één of meerdere vormen van dwang, zoals geweld, chantage of misbruik van de kwetsbaarheid of afhankelijkheid van het slachtoffer. Mensenhandel vindt niet alleen plaats met het oog op seksuele uitbuiting, maar ook arbeidsuitbuiting, criminele uitbuiting en gedwongen orgaanverwijdering.
Mensenhandel komt in veel verschillende lagen van de samenleving voor en blijft vaak onopgemerkt. Slachtoffers vinden het moeilijk om te praten over wat hen is overkomen en worden vaak bedreigd, gechanteerd of schamen zich voor wat er is gebeurd.
Als Nationaal Rapporteur doet prof.dr. Conny Rijken onderzoek naar de aard en omvang van mensenhandel in Nederland. Zij komt met aanbevelingen over hoe de integrale aanpak van mensenhandel kan worden verbeterd. Tijdens haar presentatie zal ze het publiek informeren over deze verwoestende misdaad, haar werk als nationaal rapporteur en lid van de deskundigengroep GRETA van de Raad van Europa.
Na afloop worden de winnaars van de Benelux OSPA’s bekend gemaakt. De lijst met genomineerden is hier te zien.
Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor dit interessante evenement, waar toppers uit de securitybranche elkaar ontmoeten. Klik hier voor tickets!