Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

HD Security

Nimo Drone Security

EAL

IDIS

Sequrix

ARAS

Add Secure

Lobeco

ASSA ABLOY

Unii

Gold-IP

Secusoft

Masset Solutions

Alphatronics

SmartCell

Alarm Meldnet

Seagate

SmartSD

Oribi ID Solutions

SMC Alarmcentrale

Paxton

Top Security

ASIS

Akuvox

NIBHV

Hanwha Vision Europe

Traka ASSA ABLOY

Optex

Ajax Systems

Trigion

De Beveiligingsjurist

OSEC

Genetec

Crown Security Services

CSL

Multiwacht

Regio Control Veldt

Milestone

Advancis

Nimo Dog Security

PG Security Systems

Avigilon Alta

G4S

Eagle Eye Networks

JMB Groep

20face

Brivo

Paraat

Seris

Centurion

Kiwa

Bosch Security Systems

Nenova

VideoGuard

CardAccess

VVNL

NetworxConnect

ADI

VBN

Securitas

Hikvision

VEB

CDVI

RoSecure

Service Centrale Nederland

Uniview

GFT

BHVcertificaat.online

2N

HID

Dero Security Products

i-Pro

SOBA

Eizo

Bydemes

Explicate

DZ Technologies

Connect Security

VAIBS

Boon Edam brengt poortje met ingebouwde gezichtsherkenning

8 april 2021
Redactie
12:21

Met de Lifeline Speedlane Vision introduceert Boon Edam een doorloopsluis met geïntegreerde gezichtsherkenning. Deze maakt gebruik van de gezichtsherkenningstechnologie van AnyVision, waarmee Boon Edam onlangs een samenwerking is aangegaan.

Het beveiligingspoortje is ontwikkeld vanuit de vraag uit de markt voor vloeiende en veilige doorstroom van grote aantallen personen met behulp van moderne technologie en geavanceerde, contactloze sensoren. Het gebruik van de Speedlane Vision zorgt ervoor dat uitsluitend geautoriseerde personen een beveiligd deel van een pand kunnen betreden. Door het gebruik van een in de behuizing geïntegreerde AnyVision-camera met gezichtsherkenning gebeurt dit op een snelle en contactloze wijze.

Eerste resultaat strategisch partnerschap AnyVision
In 2020 kondigde Boon Edam de strategische samenwerking aan met AnyVision, een wereldspeler op het gebied van computer vision software met kunstmatige intelligentie ten behoeve van gezichtsherkenning. De samenwerking betekende dat de Abraxas-technology van AnyVision zou worden geïntegreerd in de beveiligingsdeuren en doorloopsluizen van Boon Edam, waardoor de veiligheid en beveiliging geavanceerder worden en een soepele toegangservaring wordt vergroot. De Lifeline Speedlane Vision is het eerste resultaat van deze samenwerking.

Veiligheid steeds belangrijker
De huidige ontwikkelingen rondom de coronapandemie zorgen ervoor dat bedrijven zich in toenemende mate de vraag stellen wie er wanneer en waarom binnen een pand of een bepaalde ruimte mag zijn. Doordat de veiligheid op de werkplek steeds meer onder druk staat, maken meer en meer organisaties gebruik van beveiligingsentrees om zo de veiligheid en beveiliging van hun mensen en bedrijfsmiddelen te waarborgen en verhogen.

Werking van de Speedlane Vision
De Speedlane Vision beschikt over alle essentiële functies van een beveiligd toegangspoortje. Zo is ongeautoriseerd meelopen – vaak aangeduid met piggybacking en tailgating – niet mogelijk. Naast deze belangrijke functies beschikt de Speedlane Vision over een in de behuizing geïntegreerde hoge resolutie AnyVision-camera. Gebruikers worden geïdentificeerd op 2 tot 3 meter afstand van het poortje, wat inhoudt dat ze tegen de tijd dat ze het poortje bereiken al zijn geanalyseerd en geverifieerd met het toegangscontrolesysteem en – na autorisatie – onmiddellijk mogen binnenkomen. Dankzij de technologie kunnen personen vloeiend door het toegangspoortje lopen en is het niet langer nodig om oppervlakken aan te raken bij het betreden en autoriseren.

Kenmerken
De AnyVision’s Liveness-technologie zorgt ervoor dat elk gedetecteerd gezicht een echt persoon is. Dat gebeurt door ruimtelijke inconsistentie te identificeren en een reeks sensoren te gebruiken die een 3D-mapping maken, wat spoofing (misleiding) onmogelijk maakt. Dit garandeert dat het systeem niet door afdrukken of digitale afbeeldingen kan worden misleid.
De belangrijkste kenmerken zijn de intuïtieve naderingsdetectie, intelligente begeleiding van gebruikers, gezichtsdetectie en -herkenning on-the-move met geavanceerde AI-mogelijkheden, contactloze werking en camera met geavanceerde verlichtingsinstellingen geïntegreerd in de behuizing, antispoof met liveness-controle, nauwkeurige detectie van tailgating, mobiele aanmelding via een externe leverancier (bezoekers snel en eenvoudig registreren via mobiele app), premium materialen, gladde glazen deurvleugels en slanke V-vormige, taps toelopende behuizingen met een ergonomisch en compact ontwerp.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Videoguard

Suricat

Seagate

Wordt een partner