Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

CSL

SOBA

Alphatronics

2N

Seagate

Hanwha Vision Europe

Paxton

ASIS

Genetec

GFT

Kiwa

HID

Brivo

Nenova

JMB Groep

Alarm Meldnet

SmartSD

i-Pro

PG Security Systems

Service Centrale Nederland

Top Security

CardAccess

Explicate

ARAS

HD Security

Multiwacht

Securitas

Connect Security

De Beveiligingsjurist

VVNL

Masset Solutions

Dero Security Products

Traka ASSA ABLOY

Nimo Dog Security

Uniview

Hikvision

Milestone

Crown Security Services

OSEC

RoSecure

SmartCell

Bydemes

Optex

Akuvox

Bosch Security Systems

G4S

Add Secure

VBN

IDIS

20face

Sequrix

Eagle Eye Networks

ADI

DZ Technologies

Avigilon Alta

Eizo

Lobeco

VideoGuard

Trigion

BHVcertificaat.online

Seris

Oribi ID Solutions

Nimo Drone Security

Ajax Systems

VAIBS

NIBHV

CDVI

VEB

EAL

Unii

SMC Alarmcentrale

NetworxConnect

Centurion

Advancis

Regio Control Veldt

ASSA ABLOY

Paraat

Secusoft

Gold-IP

Boon Edam installeert opnieuw hoogst geplaatste draaideur ter wereld

17 maart 2015
Redactie
12:19

Boon Edam verbreekt het eigen wereldrecord met de installatie van de hoogst geplaatste draaideur in Dubai. De deur biedt toegang aan een nieuw observatiedek op de 148e verdieping.

De Burj Khalifa verbrak bij de opening in 2010 diverse records. Het hoogste gebouw ter wereld omvat de hoogste vrijstaande constructie, het grootste aantal verdiepingen, de hoogste etage en de lift met de langste reisafstand. Onlangs is er nog een record aan deze lijst toegevoegd: ‘At the top – Burj Khalifa Sky’ is nu het hoogste outdoor observatieplatform ter wereld.
draaideur Burj-Khalifa
De VAE staat bekend om zijn gebouwen die alle records verbreken en de Burj Khalifa voert de lijst aan. Het gebouw werd in 2010 geopend, bekleedt al vijf jaar de positie van hoogste gebouw ter wereld en zal nog wel even in het bezit blijven van dit record. Bij de opening van het gebouw bevond het hoogste outdoor observatieplatform zich op de 124e verdieping. Het nieuwe ‘At the Top – Burj Khalifa Sky’-platform bevindt zich niet letterlijk boven op het gebouw, maar de 148e verdieping van 160+ verdiepingen komt dicht in de buurt. Het nieuwe observatiedek geeft bezoekers, die geen last van hoogtevrees hebben, een schitterend uitzicht over de stad die zich 555 meter onder hen bevindt.
Omdat Boon Edam ook de draaideuren van het observatieplatform op de 124e verdieping heeft geïnstalleerd, werden zij opnieuw benaderd voor de entree naar het nieuwe platform. Op deze enorme hoogte worden er veel hogere eisen aan de entree gesteld dan in een normaal gebouw. De deuren moeten bestand zijn tegen een extreem hoge windbelasting van minimaal 3000 Pascal, wat overeenkomt met een F3-klasse tornado: ruim 4 keer zoveel als de norm waaraan een normale deur moet voldoen. Voor het platform op de 124e verdieping was Boon Edam de enige fabrikant die deze uitdaging het hoofd kon bieden. Omdat deze draaideur al vijf jaar naar volle tevredenheid functioneert, was Boon Edam de logische keuze als leverancier van de nieuwe draaideur.
Boon Edam installeerde op de 148e verdieping dezelfde speciaal ontwikkelde Tourniket draaideur als op de 124e verdieping. Het nieuwe project bracht echter een extra uitdaging met zich mee: het transport van alle materialen van de kelder van het gebouw naar de 148e verdieping. Eerst moesten alle materialen in één lift naar de 111e verdieping worden getransporteerd. Vervolgens werden deze overgebracht naar een tweede lift van waaruit alles handmatig van de 149e verdieping naar de 148e verdieping moest worden gebracht, naar de locatie van de deur.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner