Bosch brengt geavanceerde geluidsdetectie met AI

Geluid is nu om te zetten in bruikbare informatie met Intelligent Audio Analytics van Bosch. Intelligent Audio Analytics detecteert en classificeert dreigende geluiden nauwkeurig en schat de richting in waaruit het geluid afkomstig is.

Deze krachtige AI voor geluid kan onderscheid maken tussen gewone geluiden zoals autodeuren of de uitlaat van een vrachtwagen en daadwerkelijke dreigingen, zodat het beveiligingsteam alarmen kan verifiëren en snel en adequaat kan reageren om levens te redden. Intelligent Audio Analytics is gebaseerd op de gepatenteerde SoundSee-technologie van Bosch die gebruikt wordt door het internationale ruimtestation, waar het dreigende storingen identificeert door machinegeluiden te analyseren ─ het kan horen wanneer er iets mis dreigt te gaan.

Privacy geborgd
Intelligent Audio Analytics detecteert nauwkeurig relevante geluiden en filtert onnodige alarmen uit op basis van vergelijkbare audiosignaturen of harde geluiden. De beveiliging is nog verder te versterken door de Flexidome panoramic 5100i camera’s te combineren met Intelligent Audio Analytics. Met een dekking van 360 graden en geluidsdetectie vanuit elke richting kunnen potentiële dreigingen snel worden geïdentificeerd. De privacy wordt geborgd, doordat geen geluid hoeft te worden opgenomen. Alleen het geluidsspectrogram wordt onderzocht. De oplossing integreert naadloos met Bosch en toonaangevende videomanagementsystemen.

Deel dit artikel via: