Bosch maakt beheer van brandsystemen efficiënter

Met Bosch Remote Services biedt Bosch Security Systems een eenvoudige oplossing voor het beheer van brandmeldinstallaties op afstand. Via een webportaal is te zien hoe het met een installatie gesteld is en kunnen softwareproblemen worden opgelost.

Zeker voor installateurs en technische diensten van organisaties met vele locaties, vormt Bosch Remote Services van Bosch een uitkomst. Onderhoud en beheer worden er niet alleen mee verbeterd, maar ook efficiënter gemaakt. Goed, preventief onderhoud is tenslotte beter dan het achteraf moeten herstellen van defecten. Zeker als het gaat om brandmelding.

Voordelen
Bosch Remote Services helpt bij het voorbereiden en vooruit plannen van onderhoud, het tevreden houden van klanten en opdrachtgevers met goede, preventieve diensten en het verlagen van de kosten doordat niet elke dag van de ene naar de andere kant van het land gereden hoeft te worden. Invoering van deze nieuwe dienstverlening gaat heel veilig met gebruik van de moderne brandmeldpanelen van Bosch. Binnen 30 minuten is de beveiligde, externe verbinding tot stand gebracht, aldus de fabrikant.

Actuele gegevens
Eenmaal aangesloten heeft de beheerder toegang tot actuele gegevens over de branddetectiesystemen, zoals vervuilingswaarden en werktijden om het onderhoud te kunnen voorbereiden. Onderhoudsrapporten en de onderhoudsgeschiedenis kunnen worden gedownload en er wordt een geïntegreerde looptestfunctie geboden om verbinding te houden met de centrale tijdens het testen van LSN-doorlusapparaten (Local Security Network). Bij storingen en alarmen worden automatisch via SMS en e-mail berichten verzonden naar mobiele apparaten. Er kan een onbeperkt aantal interne en externe abonnees worden gemaakt en op gebeurtenissen gebaseerd rollenbeheer is mogelijk voor elk verbonden systeem om te definiëren wie wat ontvangt.

Meer informatie is te vinden op de website.

Deel dit artikel via: