Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

ASSA ABLOY

EAL

Service Centrale Nederland

SOBA

Seagate

Connect Security

Hanwha Vision Europe

OSEC

Oribi ID Solutions

Eagle Eye Networks

SmartCell

Top Security

Kiwa

20face

Secusoft

Crown Security Services

Bosch Security Systems

Lobeco

Nimo Drone Security

Dero Security Products

BHVcertificaat.online

Eizo

Milestone

NIBHV

De Beveiligingsjurist

Unii

Explicate

SmartSD

GFT

Traka ASSA ABLOY

Genetec

Hikvision

2N

CardAccess

Regio Control Veldt

JMB Groep

ARAS

Advancis

Bydemes

SMC Alarmcentrale

Paraat

Masset Solutions

Ajax Systems

VAIBS

Seris

Securitas

Alarm Meldnet

Uniview

CDVI

Multiwacht

ASIS

Paxton

i-Pro

Avigilon Alta

IDIS

ADI

Nimo Dog Security

PG Security Systems

DZ Technologies

Sequrix

Akuvox

G4S

HID

VEB

CSL

NetworxConnect

Gold-IP

VVNL

Optex

Trigion

Centurion

HD Security

RoSecure

Brivo

VBN

VideoGuard

Nenova

Alphatronics

Add Secure

Brainbox voegt kunstmatige intelligentie toe aan IP-camera’s

24 november 2020
Redactie
14:01

Het is verbluffend wat moderne bewakingscamera’s tegenwoordig kunnen. Dankzij ingebouwde intelligentie kunnen ze complexe situaties bewaken en sturen ze alleen beelden door als menselijk ingrijpen vereist is. Een reden om bestaande camera’s te vervangen? Nee! Met de Brainbox van VideoGuard zijn de meeste digitale camera’s met een kleine investering intelligent te maken.

De Brainbox is ideaal voor grootschalige bewakingstaken, maar is ook bij uitstek geschikt om winkeliers inzicht te geven in het gedrag van hun klanten. Niet alleen is nauwkeurig bij te houden hoeveel klanten de winkel betreden en verlaten, de Brainbox stelt ook vast of het mannen of vrouwen zijn, schat de leeftijden en kan een melding genereren als een klant zonder mondkapje naar binnen wil. Verder behoort gezichtsherkenning tot de mogelijkheden. Dat is handig om eerder betrapte winkeldieven buiten de deur te houden. In luxe winkels kan dezelfde functie worden gebruikt om goede klanten tijdig te herkennen en een warm welkom te heten.

Brainbox 1

Verkeer
Ook in het verkeer kan de Brainbox uitstekende diensten bewijzen. Het apparaat kan voertuigen tellen en daarbij onderscheid maken tussen vrachtauto’s, personenauto’s en tweewielers. Er wordt automatisch gereageerd op ongewenste situaties, het rijden in een verboden richting of het tot stilstand komen van het verkeer op de snelweg. Ook stoppen of parkeren leidt tot een melding als dat gebeurt op een plaats waar dat niet mag. De Brainbox heeft speciale filters, waardoor niet gereageerd wordt op bijvoorbeeld door de wind bewegende bomen of door wolken veroorzaakte schaduweffecten. Ook regen en sneeuw hebben nauwelijks invloed op de nauwkeurigheid. Voor verkeerstoepassingen is het voordeel dat bestaande camera’s gehandhaafd kunnen blijven natuurlijk nog groter.

Brainbox 3

Beveiliging
Uiteraard heeft de Brainbox ook voor beveiligingstaken de nodige intelligentie aan boord. Vele soorten van ongewenst gedrag worden automatisch gedetecteerd, er wordt gereageerd op achtergelaten of weggenomen objecten, gezichten van geregistreerde personen worden automatisch herkend, er treedt alarm op wanneer iemand een denkbeeldige lijn overschrijdt of een verboden zone betreedt en er kan gereageerd worden op bepaalde panieksituaties. Doordat de Brainbox zeer flexibel te configureren is, zijn er weinig situaties te bedenken waarvoor het apparaat niet is in te zetten. Omdat kalibratie niet nodig is, verloopt de configuratie eenvoudig. Maar bij eventuele problemen kan vanzelfsprekend altijd worden teruggevallen op de expertise van VideoGuard!

De Brainbox werkt samen met alle ONVIF-compatibele IP-camera’s, is via een webbrowser op afstand te bedienen, ondersteunt ook PTZ-camera’s en is leverbaar met 4, 8 of 16 kanalen. Via +31 (0)85 041 05 10 kan een afspraak worden gemaakt voor een demonstratie in het Experience Center van VideoGuard.

Deel dit artikel via:

Vlog 6

Premium partners

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner