Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

DZ Technologies

Bydemes

Genetec

Oribi ID Solutions

Milestone

Avigilon Alta

Connect Security

Centurion

Kiwa

Top Security

Masset Solutions

De Beveiligingsjurist

Dero Security Products

20face

G4S

Hikvision

Optex

Seris

Nimo Drone Security

Nenova

2N

Explicate

NetworxConnect

Paxton

Alphatronics

ARAS

SmartCell

Add Secure

Ajax Systems

CardAccess

Multiwacht

PG Security Systems

VideoGuard

Hanwha Vision Europe

VVNL

SmartSD

IDIS

Paraat

VBN

Akuvox

ADI

JMB Groep

Traka ASSA ABLOY

OSEC

BHVcertificaat.online

ASIS

HID

Crown Security Services

Bosch Security Systems

SMC Alarmcentrale

VAIBS

Uniview

CDVI

NIBHV

i-Pro

Gold-IP

Nimo Dog Security

HD Security

Eagle Eye Networks

SOBA

RoSecure

EAL

Secusoft

GFT

VEB

Regio Control Veldt

CSL

Securitas

Sequrix

Lobeco

Brivo

Trigion

Advancis

Eizo

ASSA ABLOY

Unii

Seagate

Service Centrale Nederland

Alarm Meldnet

Branche krimpt, maar vraag naar goede beveiligers blijft

15 december 2016
Redactie
00:00

De particuliere beveiligingsbranche is de laatste jaren in aantal fte-ers gekrompen, maar er is nog altijd vraag naar personeel. Vooral bij gespecialiseerde bedrijven, zoals D&B The Facility Group, dat de bovenkant van de kantorenmarkt bedient.

Beveiliging blijft een vak dat door veel buitenstaanders onderschat wordt. Ergens logisch, want zolang er niets gebeurt lijkt de gemiddelde beveiliger weinig te doen te hebben. Daar hoef je niet lang voor te studeren, hoor je menigeen denken. De werkelijkheid is natuurlijk anders. “De beveiliger is vaak het eerste visitekaartje van een onderneming”, zegt Michiel van Dijl, die bij D&B The Facility Group eindverantwoordelijk is voor de werving van personeel. “Dus hospitality is van groot belang. Maar minstens zo belangrijk is wat er áchter die hospitality schuil gaat. We willen tegenwoordig geen beveiliger meer die bij een incident het vooraf gesproken protocol uitoefent, maar die incidenten ziet aankomen en ze in de kiem weet te smoren. Dat noemen we predictive profiling, waarin al onze beveiligers getraind worden.”

Hoge eisen
De laatste jaren is het voor beveiligers moeilijker geworden om werk te vinden. Er is veel aanbod vanuit de ROC-opleidingen en de landelijke vraag naar beveiligers neemt af. “Maar wij zitten te schreeuwen om nieuwe medewerkers”, vervolgt Van Dijl. “We kunnen natuurlijk uitzendkrachten inzetten, maar we werken veel liever met eigen medewerkers, die streng geselecteerd en goed opgeleid worden.” De recruiter erkent dat hij ook wel veel sollicitanten afwijst. “Wij hebben opdrachtgevers die hoge eisen stellen.” Hij gaat echter graag het gesprek aan met nieuwe kandidaten, die zich thuis voelen in het hogere kantorensegment en die hun wettelijk verplichte kwalificaties graag zouden uitbreiden met moderne competenties als hospitality en predictive profiling. “Kom maar langs op gesprek!”

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Seagate

Videoguard

Suricat

Wordt een partner