Brancheorganisatie VBe NL gaat verder als VVNL

Het is zover! De voorgenomen naamswijziging van VBe NL naar VVNL is een feit. Vanaf 12 september heet Vereniging Beveiligingsorganisaties Nederland (VBe NL): Vereniging Veiligheidsdomein Nederland (VVNL); dé brancheorganisatie voor ondernemers in het veiligheidsdomein.

Tijdens de algemene ledenvergadering in maart 2023 hebben de aanwezige leden unaniem ingestemd met de voorgenomen naamswijziging van de branchevereniging. En nu is het zover: Vereniging Beveiligingsorganisaties Nederland (VBe NL) heet voortaan Vereniging Veiligheidsdomein Nederland (VVNL). Een nieuwe naam met een nieuw logo.

Waarom een nieuwe naam?
Flexibiliteit kenmerkt de branchevereniging sinds de oprichting in 1997. De vereniging verbreedde al eens de focus van het beveiligen van horeca en evenementen naar andere werkzaamheden binnen het veiligheidsdomein. Zo’n 25 jaar later komt dit ook tot uitdrukking in de nieuwe verenigingsnaam die recht doet aan de historie, maar ook staat voor de diversiteit aan betrouwbare,
professionele diensten die de leden aanbieden op het gebied van service, veiligheid en beveiliging. De kernwaarden blijven uiteraard onveranderd: gelijkheid, transparantie en kwaliteit.

Daar hoort ook een nieuw logo bij?
Bij een nieuwe naam hoort uiteraard ook een nieuw logo. Een onderscheidend, modern woordmerk waarin de – grafisch gestileerde – V uit het oude logo is terug te zien. De V ‘buigt/waakt’ over NL en heeft een strakke/schuine en een ronde kant die symbool staat voor de diversiteit aan diensten. De hoofdkleur van het logo
is blauw: een kleur die betrouwbaarheid, vertrouwen en professionaliteit uitstraalt en mensen associëren met stabiliteit en veiligheid. De ondersteunende kleur is oranje.

Wat wordt de nieuwe verenigingssite?
Op veiligheidsdomein.nl zijn vanaf nu alle (nieuws)berichten te lezen van Vereniging Veiligheidsdomein Nederland (VVNL). Dit was voorheen de website van het Sociaal Fonds Veiligheidsdomein; informatie van het SFV staat voortaan op jouwveiligheidsdomein.nl.

Deel dit artikel via: