Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Explicate

Bydemes

CardAccess

Alphatronics

HD Security

VEB

NetworxConnect

Masset Solutions

Hikvision

Optex

VVNL

De Beveiligingsjurist

Crown Security Services

Nimo Dog Security

Centurion

ARAS

Service Centrale Nederland

VAIBS

DZ Technologies

SOBA

ASIS

JMB Groep

Ajax Systems

SmartCell

VBN

Lobeco

RoSecure

CSL

Kiwa

Akuvox

Paxton

Bosch Security Systems

Seagate

PG Security Systems

CDVI

BHVcertificaat.online

Genetec

Milestone

SmartSD

G4S

Gold-IP

Oribi ID Solutions

OSEC

Dero Security Products

SMC Alarmcentrale

ASSA ABLOY

Avigilon Alta

Eizo

Paraat

HID

NIBHV

Add Secure

EAL

Unii

ADI

GFT

20face

Seris

Top Security

Uniview

Securitas

Multiwacht

IDIS

i-Pro

Secusoft

Nimo Drone Security

Traka ASSA ABLOY

Connect Security

VideoGuard

Brivo

Sequrix

Alarm Meldnet

2N

Nenova

Hanwha Vision Europe

Advancis

Eagle Eye Networks

Trigion

Regio Control Veldt

Branchevereniging VBe NL nadert 175 leden

28 mei 2021
Redactie
11:36

Branchevereniging VBe NL groeit de laatste jaren en ook in coronatijd stevig door. De komende tijd staan verschillende uitdagingen op de agenda, die grotendeels verband houden met onzekerheid over het toekomstige coronabeleid van de regering. Daarnaast blijft de discussie over de cao’s een issue.

“Of het nu gaat om bewaking, gebouwen, passagiersstromen op de luchthaven of de veilige doorstroom in het verkeer. Ondernemers in het veiligheidsdomein weten hiervoor VBe NL als hun belangenclub te vinden”, zegt directeur Leon Vincken. “En dat geldt ook in deze lockdownperiode nog steeds voor ondernemers gericht op evenementen en horeca met de inzet van diverse beveiligingsfunctionarissen of medisch personeel.”

Stevige concurrentiepositie
VBe NL scoort volgens Vincken bij de nieuwe leden nog altijd goed op haar vaste kernwaarden van gelijkheid, kwaliteit en transparantie. “Onze eigentijdse cao Veiligheidsdomein en het sociaal fonds bieden ondernemers een stevige concurrentiepositie op de arbeidsmarkt met grote financiële voordelen voor werknemers. Een voordeel dat kan oplopen tot een verschil van 1000 euro netto op jaarbasis. Ook bieden we opleidingsmogelijkheden met een persoonlijk leerbudget en toegang tot een online academie.”

Regie over werktijden
Daarnaast hebben werknemers bij VBe NL-leden eigen regie rondom werktijden. “Dankzij samenwerking met vakbond De Unie is het mogelijk dat alle werknemers, zowel vakbondsleden als niet-leden, een stem hebben over hun arbeidsvoorwaarden. Prestatiebeloning, een betere pensioenregeling en nog meer scholing zijn daaruit naar voren gekomen als belangrijke items. Aansprekende thema’s waaraan ondernemers samen met werknemers vorm en inhoud gaan geven de komende periode”, zo benadrukt Vincken.

Uitdagingen
VBe NL-ondernemers en zzp’ers maken binnenkort weer de balans op tijdens de Algemene Ledenvergadering. Helaas nog in een online meeting. Een meeting waarin de uitdagingen voor de periode van een heropening van Nederland centraal staan. Deze uitdagingen zien we in de arbeidsmarkt met een toenemend tekort door vertrek van flexkrachten en onzekerheid over de heropening van evenementen en horeca. Maar ook in samenwerking met collega brancheverenigingen die VBe NL nog altijd niet erkennen als een branchevereniging met een eigen cao. Toch is deze samenwerking volgens Vincken noodzakelijk. “Het veiligheidsdomein verandert met de wensen van de maatschappij mee. Er zijn discussies over kwaliteitsnormen, taakverschuiving van de politie, uitbreiding van inzet van verkeersregelaars en beveiligers, naast herziening van de toepasselijke wetgeving.
De zomer en het einde van de lockdown bieden volgens de directeur van VBe NL weer nieuw perspectief. “In ieder geval lonkt de 175 als realiseerbaar streefgetal van een ondernemersclub die stevig aan de weg van een veilig Nederland timmert.”

Deel dit artikel via:

Vlog 6

Premium partners

Suricat

Videoguard

Seagate

Wordt een partner