Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Milestone

JMB Groep

CardAccess

Akuvox

HID

HD Security

ASSA ABLOY

Crown Security Services

Centurion

i-Pro

Nimo Drone Security

2N

Lobeco

Sequrix

Gold-IP

Bosch Security Systems

Traka ASSA ABLOY

NetworxConnect

SMC Alarmcentrale

Hanwha Vision Europe

SmartCell

NIBHV

EAL

Multiwacht

VideoGuard

Advancis

Eagle Eye Networks

Securitas

20face

IDIS

Dero Security Products

Explicate

Avigilon Alta

SmartSD

SOBA

VVNL

GFT

Masset Solutions

ARAS

Unii

Genetec

ADI

Ajax Systems

CDVI

Nimo Dog Security

Connect Security

G4S

Uniview

Trigion

RoSecure

Alphatronics

BHVcertificaat.online

Nenova

DZ Technologies

Network Optix

Paxton

Secusoft

VAIBS

Regio Control Veldt

Bydemes

Oribi ID Solutions

Kiwa

VEB

Seagate

Paraat

PG Security Systems

Add Secure

Hikvision

OSEC

De Beveiligingsjurist

Alarm Meldnet

Brivo

Optex

Top Security

ASIS

VBN

Seris

Eizo

Service Centrale Nederland

CSL

Brandbeveiliging Hoog Catharijne verder gemoderniseerd

21 juni 2024
Redactie
08:06

Het Hacousto Protec-team van Bosch Energy and Building Solutions zorgt voor eersteklas brandbeveiliging in het winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht en biedt zo meer veiligheid voor meer dan 30 miljoen jaarlijkse bezoekers.

Het team van Hacousto Protec sloot zich in 2021 aan bij Bosch Energy and Building Solutions in Nederland, maar is al sinds 2008 verantwoordelijk voor de brandbeveiliging in Hoog Catharijne. In de loop der jaren heeft het team van Hacousto Protec een complete, uitgebreide oplossing geïmplementeerd die 60 brandmeldcentrales omvat die in een netwerk zijn opgenomen met rook- en brandmelders en ontruimingssystemen.
De oplossing is vanaf het begin op een intelligente manier ontworpen en geïmplementeerd, zodat deze flexibel kan worden aangepast en uitgebreid naarmate het winkelcentrum groeit en zich verder ontwikkelt. “De afzonderlijke gebieden en winkels worden voortdurend veranderd en opnieuw ingericht,” legt manager verkoop Enrico Zonneveld van Hacousto Protec uit, die de leiding heeft over het project. “Het is dus belangrijk om de brandalarmoplossing snel te kunnen aanpassen aan hun veranderende eisen. In de loop der jaren is de netwerkoplossing voor brandalarm namelijk niet alleen meegegroeid met het winkelcentrum, maar ook complexer geworden. En dat alles met inachtneming van de strenge wettelijke eisen.”

Passende maatregelen
Een goed voorbeeld: Volgens de Nederlandse regelgeving moeten gebouwen met een oppervlakte van meer dan 10.000 vierkante meter zijn uitgerust met een brandmeldinstallatie met volledige bewaking volgens de NEN2535-voorschriften en een gesproken woord ontruimingssysteem volgens NEN2575. Dit is het geval in alle centrale ruimten van Hoog Catharijne en daarom zijn passende maatregelen genomen. Bijna alle bedrijven in het winkelcentrum zijn aangesloten op een centraal aangestuurde en bewaakte brandmeld- en ontruimingsinstallatie. Dit maakt het onder andere eenvoudig om storingen in individuele gebouw- of systeemonderdelen te identificeren en snel te verhelpen.
Al met al is het een enorm project: “Dit is een van de grootste gebouwencomplexen waar Hacousto Protec tot nu toe oplossingen heeft geïmplementeerd”, aldus Zonneveld.
De verantwoordelijken van Hoog Catharijne zijn zo tevreden, dat de samenwerking wordt uitgebreid. Een toegewijd teamlid is 5 dagen per week op locatie voor controle en onderhoud. Op dit moment wordt er een glasvezelnetwerk geïnstalleerd in Hoog Catharijne en worden alle brandmeldpanelen opnieuw geüpgraded en hieraan gekoppeld. Deze toekomstbestendige inspanningen hebben een sterke geschiedenis – dankzij de samenwerking van Hoog Catharijne met het Hacousto Protec-team van Bosch Energy and Building Solutions.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Suricat

Videoguard

Seagate

SequriX

Wordt een partner