Brandweer krijgt landelijke ontheffing voor inzet drones

Brandweer Nederland heeft de landelijke beschikking ontvangen waarin ontheffingen zijn verleend, zodat de brandweer in heel Nederland kan vliegen met drones bij incidenten. Ook ’s nachts kunnen de vliegende toestelling worden ingezet.

De brandweer maakt als langer gebruik van drones, om bijvoorbeeld in droge periodes over natuurgebieden te vliegen. Inzet bij incidenten was echter een probleem, omdat dan een speciale ontheffing nodig was.  Voordat die was verleend, was het incident al lang en breed voorbij. Volgens de brandweer kunnen drones geweldige diensten bewijzen. Er zouden zelfs personen in brandende gebouwen mee gedetecteerd kunnen worden.

Ogen in de lucht
“We zijn ontzettend trots dat het ons is gelukt dit ingewikkelde traject voor elkaar te krijgen”, zegt Diemer Kransen namens Brandweer Nederland. “De complimenten gaan uit naar onze medewerkers die zich hier de afgelopen jaren intensief voor hebben ingezet. Luchtvaartwetgeving is zeer ingewikkeld. Het doet ons goed dat wij over het traject dat is doorlopen de complimenten van de Inspectie hebben gekregen. Belangrijker is dat we nog betere hulp kunnen verlenen en daar is het ons natuurlijk allemaal om te doen. Het zijn onze ogen in de lucht.”

Deel dit artikel via: