Brandweerkruizen voor bijzondere verdienste

Donderdag heeft voorzitter Stephan Wevers van Brandweer Nederland tweemaal een gouden brandweerkruis uitgereikt aan brandweermensen Jan van Amerongen en Marcel Jonkman.

Het brandweerkruis is een onderscheiding voor ‘zeer bijzondere verdienste of prestatie’ voor de brandweer in ons land. Een derde kruis wordt later dit jaar uitgereikt aan Rob Schouten, die vanwege gezondheidsredenen niet aanwezig kon zijn.

Bijzondere prestaties
Met de onderscheidingen gaf Wevers het startsein van het tweedaagse congres van Brandweer Nederland met als thema Dromers, Doeners en Doorzetters! In De Efteling vinden verschillende presentaties en workshops plaats. Wevers kwam nog met meer nieuws over onderscheidingen. “Bij de brandweer hebben we dagelijks te maken met bijzondere prestaties. Als voorzitter van Brandweer Nederland vind ik dat we meer moeten doen om onze brandweermensen te bedanken voor de uitzonderlijke prestaties die ze hebben geleverd. Bij een inzet waarbij sprake is van moedig optreden kunnen vanaf 2018 commandanten brandweercollega’s voordragen voor een eremedaille.”

Deel dit artikel via: