Garda World ziet af van overname G4S

Het Canadese beveiligingsbedrijf Garda World geeft aan niet langer geïnteresseerd te zijn in de overname van het aanzienlijk grotere G4S. Dit maakt persbureau Reuters bekend. Een kleine maand geleden wilde het nog tegen contante betaling van 3 miljard pond de beveiligingsreus overnemen.

Garda World had tot 8 mei de tijd om een concreet bod uit te brengen op de aandelen van het beursgenoteerde G4S. Tot nu toe heeft een voorstel echter op zich laten wachten en is ook geen nadere informatie over het over te nemen bedrijf opgevraagd. Wel zou het Canadese bedrijf nog altijd geïnteresseerd zijn in overname van het geld- en waardetransport van G4S. Eerder nam het deze activiteit in Canada al over, maar Garda World wil met geld- en waardetransport een wereldspeler worden.

Niet de enige
G4S verklaart dat Garda World niet de enige geïnteresseerde is in overname van de cash-activiteiten. Er zou vanuit verschillende kanten interesse zijn getoond. G4S staat hier niet onwelwillend tegenover, omdat er al langer een ambitie is om de focus meer op de gewone beveiligingsactiviteiten te leggen. Wereldwijd telt G4S zo’n 550.000 medewerkers en realiseert het een omzet van 7,5 miljard pond (€8,8 miljard). Garda World zet jaarlijks voor 1,5 miljard pond om, maar heeft een kapitaalkrachtige eigenaar, de Fransman Stephan Crétier. Zijn bedrijf krijgt nog eens zes maanden om met een bod te komen, maar het ziet er niet naar uit dat dit zal gebeuren. Dit zou ermee te maken kunnen hebben dat na bekendmaking van het nieuws op 10 april de aandelen van G4S in één klap 20 procent meer waard werden. Maar ook waren er bedenkingen vanuit publieke opdrachtgevers van G4S, dat onder andere complete gevangenissen exploiteert.

Gedeeld

Geef een reactie