Brivo Cloud toegangbeheer 20 jaar en al 20 miljoen gebruikers

Wereldwijd maken al 20 miljoen organisaties gebruik van toegangsbeheer van Brivo, waarbij het beheer zelf plaatsvindt op één van de cloudservers van het bedrijf. Het aantal is een toevallige mijlpaal, want in 2020 bestaat Brivo ook precies 20 jaar.

Brivo werd opgericht in 1999 en begon in 2000 met de ontwikkeling van cloud-gebaseerde oplossingen voor toegangsbeheer. Destijds werd de beveiligingsindustrie gedomineerd door on-premise client-server technologie die opereerde op Local Area Networks. Vandaag de dag heeft het Brivo cloudplatform meer dan 20 miljoen gebruikers in 42 landen.

Functionaliteit en rentabiliteit
De oprichters van Brivo, die begonnen zijn tijdens het dot-com tijdperk, zagen Software-as-a-Service (SaaS) als een betere manier om een toegangsplatform te bouwen dat zowel eindgebruikers als resellers voorzag van meer functionaliteit en een betere rentabiliteit. “De investeringsgemeenschap kijkt al jaren naar Brivo en cloudgebaseerde beveiligingsruimte”, zegt John E. Mack III, EVP en managing director van Imperial Capital. “We zien dit als een model waarvan de tijd is gekomen en dat de rest van de industrie achter Brivo aan zal moeten gaan als ze willen overleven.”

Nederland
“We hebben de resellers in het begin gevraagd”, zegt Steve Van Till, oprichter, president & CEO van Brivo, “en ze noemden servergerelateerde softwareproblemen als de meest voorkomende reden om klantlocaties te moeten bezoeken. De mogelijkheid om een oplossing te hebben zonder lokale servers zorgde voor een directe Return on Investment. De meeste van die resellers werken nog steeds met ons samen.” In de beginjaren groeide Brivo vooral in het midden en kleinbedrijf. Vandaag de dag, met de voortdurende uitbreiding van hun platform, heeft Brivo een brede acceptatie met meer dan 200 Fortune 500-klanten. Brivo is sinds vorig jaar ook in Nederland actief.

Over Brivo
Brivo is een wereldwijde speler op het gebied van cloud-gebaseerde toegangsbeheer- en beveiligingsplatforms voor commerciële en meergezinswoningen. De missie is het leveren van Simply Better Security. Oplossingen die de gebruikerservaring van vastgoedbeheerders, huurders, medewerkers en bezoekers verbeteren. Met meer dan 20 miljoen gebruikers en 1.500 resellers in 42 landen, verenigt het SaaS-platform sinds 2001 de beveiligingservaring op het gebied van toegangsbeheer, mobiele referenties, videobewaking, identiteitsfederatie, bezoekersbeheer, intercoms en liftcontrole. Honderden softwarepartners en eindgebruikers gebruiken de API’s en SDK’s om de oplossingen uit te breiden tot een uniek verticaal marktaanbod. Meer dan tien jaar SOC-audits onderstrepen de inzet voor de bescherming van de privacy van klanten en de beveiliging van gegevens. Brivo heeft zijn hoofdkantoor in Bethesda, Maryland.

Deel dit artikel via: