Calamiteiten op campussen voorkomen met vroege detectie

Scholen en universiteiten worden geconfronteerd met diverse dreigingen voor hun studenten, gebouwen en activa. Elitsa Dobreva van Optex beschrijft in dit artikel hoe deze dreigingen in een vroeg stadium zijn te detecteren, zodat diefstal, vandalisme en schade aan eigendommen vaak is te voorkomen.

Campussen kunnen vaak lastig te beveiligen gebieden zijn, vanwege een verscheidenheid aan faciliteiten, zoals open ruimtes, laboratoria, bibliotheken, studentenhuisvesting, historische gebouwen en meer. Voor dergelijke uiteenlopende ruimtes zijn verschillende inbraakdetectieoplossingen beschikbaar om aan de behoeften van elke ruimte te voldoen en het is gebruikelijk dat sensoren voor elke ruimte worden gegroepeerd en gekoppeld aan een toegangssysteem.

De nadering van universiteitsgebouwen detecteren
Veel gebieden op een campus zijn op bepaalde tijden gesloten en het is belangrijk om mensen die het gebouw naderen buiten kantooruren te detecteren. PIR-sensoren met een kort bereik, zoals de WX-serie (180°, 12m detectie) en VX-serie (90°, 12 m) van Optex kunnen worden geconfigureerd om te werken op de vereiste momenten van de dag om de omgeving van een gebouw te beschermen en kunnen worden aangesloten op het videobewakingssysteem, waardoor bewakingscamera’s zich kunnen concentreren op het detectiegebied voor een snelle verificatie van de gebeurtenissen door het beveiligingsteam.Administratieve gebouwen en kantoren kunnen ook op gevelniveau worden beveiligd om te detecteren dat iemand van buitenaf door een raam gluurt of probeert binnen te komen via een achterdeur of nooduitgang. Gordijndetectoren voor buiten, zoals de BX Shield-serie, kunnen een smalle detectielaag dicht bij de gevel creërenen met slechts één sensor tot 24 meter gevel bewaken.
De gevel, evenals balkons, kunnen ook worden bewaakt met infraroodstralen, zoals bij de AX-serie (tot 70 meter) en SL-serie (tot 200 meter). IR-stralen kunnen worden ingezet op palen direct aan de gevel of bovenop leuningen op balkons om te detecteren dat mensen eroverheen klimmen.

Binnenbeveiliging
Faciliteiten, zoals wetenschappelijke laboratoria, computerruimtes en dataservers bevatten waardevolle activa en vertrouwelijke persoonlijke gegevens die een doelwit kunnen zijn voor indringers. PIR-binnensensoren zijn een effectieve beveiligingsoplossing voor het beschermen van dergelijke faciliteiten en kunnen worden gekoppeld aan camera’s en PSIM-software om personeel in staat te stellen situaties te identificeren en proactief op te lossen. De nieuwe FlipX-reeks PIR’s voor binnenshuis kan worden ingesteld om brede of smalle ruimtes te detecteren, waardoor ze zeer veelzijdig en praktisch zijn voor veel toepassingen. Ze kunnen bijvoorbeeld in een gang worden geplaatst die kantoren of wetenschappelijke laboratoria verbindt om de toegangswegen te beschermen of voor brede detectie om een ​​hele lobby over 12 meter te beschermen.

Hoger beveiligingsniveau
Waar een hoger beveiligingsniveau vereist is, kunnen 2D LiDAR-sensoren een goede optie zijn, waardoor de mogelijkheid wordt geboden om een ​​virtuele muur of vloer te creëren om activa, zoals schilderijen, dataservers of waardevolle boeken te beschermen. REDSCAN-sensoren passen discreet op een muur of plafond, kunnen verschillende detectiegebieden creëren en nauwkeurige detectie leveren door het beveiligingssysteem de exacte locatie van de inbraak te geven. Gemonteerd op de gevel van het gebouw kunnen REDSCAN-sensoren ook kwetsbare punten beschermen, zoals nooduitgangen, personeelsingangen of platte daken met dakramen waar mensen mogelijk doorheen proberen te glippen.

Sportgebieden
Buitenruimten, zoals velden of sportterreinen kunnen vatbaar zijn voor vandalisme of ongeoorloofde kampementen, dus het is belangrijk dat ze veilig worden gehouden en gecontroleerd. Volumetrische buitensensoren voor korte en lange afstanden kunnen worden gebruikt in open ruimtes en kunnen LED-verlichting en/of geluidswaarschuwingen activeren, die over het algemeen een effectief afschrikmiddel zijn. Inbraakdetectiesystemen kunnen naar behoefte voor bepaalde tijden of voor bepaalde gebieden worden ingeschakeld, bijvoorbeeld om dagelijks gebruik van de sportgebieden tijdens openingstijden mogelijk te maken en ’s nachts automatisch te activeren.

De omtrek beschermen
Inbraakdetectietechnologieën kunnen een beveiligingsniveau toevoegen aan fysieke muren en hekken door te detecteren dat een persoon eroverheen klimt of er doorheen gaat. Sensoren vormen de hoeksteen van een breder beveiligingssysteem en kunnen elk moment van de dag en nacht nauwkeurig detecteren, waardoor de bewaking aan de perimetergrens wordt verbeterd. Sensoren kunnen een alarm, verlichting, camerabewaking en een gesproken waarschuwing activeren en beveiligingspersoneel ter plaatse of op afstand waarschuwen voor een mogelijk incident.

Infraroodstralen
Infraroodstralen kunnen op een hek of muur worden gemonteerd om te detecteren dat iemand eroverheen klimt. De veelzijdige REDSCAN LiDAR-sensoren kunnen omheinde gebieden beschermen en een virtueel hek of oppervlakte creëren om iedereen te detecteren die probeert de campus te betreden. In de buitenste omtrek van een gebouw kan het ook worden gebruikt om een ​​of meerdere onderwerpen te detecteren die in de verkeerde richting bewegen, zoals mensen die proberen binnen te komen via een ruimte die alleen uitgaat of omgekeerd.

Glasvezelsensoren
Op het hek gemonteerde glasvezelsensoren zijn een andere optie om elke poging om voorbij het hek te komen, te detecteren. De sensoren zijn ontworpen voor barre weersomstandigheden en detecteren klimmen, snijden, boren of graven onder een hek. Ze kunnen een goede optie zijn voor grote gebieden, omdat ze meerdere zones hebben en de locatie van de indringer kunnen beperken en camera’s kunnen begeleiden om op het doel scherp te stellen.

Deel dit artikel via: