Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Lobeco

GFT

Bydemes

Explicate

VideoGuard

Hikvision

SMC Alarmcentrale

Alphatronics

Top Security

Seagate

CardAccess

Trigion

SmartSD

Nimo Drone Security

Service Centrale Nederland

Add Secure

Secusoft

Securitas

HID

Eagle Eye Networks

Eizo

SmartCell

CDVI

Bosch Security Systems

BHVcertificaat.online

ARAS

Akuvox

20face

Masset Solutions

Oribi ID Solutions

IDIS

VBN

RoSecure

Paraat

Milestone

Dero Security Products

Centurion

Traka ASSA ABLOY

Regio Control Veldt

CSL

De Beveiligingsjurist

ASIS

Paxton

DZ Technologies

VEB

Sequrix

Gold-IP

Hanwha Vision Europe

Kiwa

i-Pro

Avigilon Alta

Advancis

Ajax Systems

ASSA ABLOY

Multiwacht

Seris

PG Security Systems

SOBA

Unii

Crown Security Services

2N

ADI

Optex

Brivo

Nimo Dog Security

JMB Groep

NetworxConnect

Nenova

EAL

Genetec

VAIBS

Connect Security

NIBHV

Uniview

G4S

HD Security

Alarm Meldnet

OSEC

VVNL

Camera-surveillance bus en trein al succes in Scandinavië

22 september 2008
Redactie
23:16

Met het besluit de bussen in Gouda te voorzien van camera’s, volgt Connexxion het voorbeeld van een aantal buitenlandse openbaar vervoerbedrijven. Met name in Scandinavië werden de afgelopen jaren diverse successen geboekt met het installeren van camera’s op stations en in bussen, treinen en metro’s.

Zowel in Noorwegen als in Zweden werden daarbij camera’s gebruikt van Axis Communications. Begin dit jaar plaatste SNB, de Noorse spoorwegmaatschappij, een order voor 3.200 AXIS 209FD-R en AXIS 221 netwerkcamera’s om zo de veiligheid voor medewerkers en passagiers verbeteren.

Stockholm Transport, de grootste busoperator in Zweden, plaatste eveneens een grote order van circa 10.000 camera’s. Stockholm Transport wil in de komende jaren meer dan 2.000 bussen uitrusten met camera’s om zo bij te dragen aan een veiliger openbaar vervoer in deze stad.

De AXIS 221 wordt door SNB gebruikt voor de controle vooraan en achteraan de treinen. Deze camera is voorzien van dag- en nachtfunctionaliteit, waardoor men de klok rond beschikt over hoogwaardige en gedetailleerde beelden.

De AXIS 209FD-R is de eerste netwerkcamera ter wereld die ontwikkeld is voor het openbaar vervoer. Deze camera is speciaal ontworpen voor gebruik in bus en trein en beschikt over sterke en dempende behuizing, waardoor de schokken en trillingen van de rijdende voertuigen en vocht geen invloed hebben op de beeldkwaliteit. De camera levert scherp beeld over een IP-netwerk.

De AXIS 209FD-R is slechts vier centimeter hoog en past daardoor altijd in elke omgeving. Verder is de camera uitgerust met de mogelijkheid voor Power over Ethernet (PoE), waardoor slechts een kabel nodig is voor video en stroomtoevoer en installatie van de camera eenvoudig is. De beeldkwaliteit is hoog door de progressieve scan-technologie die het mogelijk maakt om beelden te bekijken met een maximum van 30 frames per seconde in Motion JPEG- of MPEG4-compressie. De behuizing van de camera is bestand tegen schokken of hardhandige aanrakingen en levert beeld bij temperaturen tussen 0 en 50 graden Celsius en bij een vochtigheidsgraad van 20 tot 100 procent.

De laatste jaren merken we een stijgende interesse voor netwerkvideo-oplossingen in de transportsector. De vraag zoals die nu in Gouda opkomt voor de busdiensten, en vrijwel tegelijkertijd ook voor de Nederlandse ambulancediensten, is niet nieuw. Operators van bus, trein, ambulance en taxi zoeken een kosteneffectieve bewakingsoplossing, waarmee zij hun chauffeurs willen beschermen en bewijsmateriaal willen verzamelen bij mogelijke incidenten, vertelt Edwin Beerentemfel, Sales Manager van Axis Nederland. De AXIS 209FD-R is een IP-netwerkoplossing die aan deze vraag tegemoet komt. Het is de eerste netwerkcamera op de markt die van binnenuit het vervoermiddel camerabeelden maakt. Met deze camera kunnen politie en beveiligingsdiensten bij een calamiteit op afstand inloggen op de camera om op een beveiligde manier via internet de situatie te bekijken.

Eerder verschenen: 3.200 netwerkcamera’s op Noorse treinen

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

Videoguard

Seagate

SequriX

Suricat

Wordt een partner