Camera voor details en panoramabeelden

Het is vaak lastig kiezen. Moet een bewakingscamera een heel terrein observeren, of zijn juist details belangrijk? Met Uniview’s nieuw uitgebrachte 4-inch dual-lens PTZ-camera is dat probleem opgelost. Deze speciaal voor parkeerplaatsen ontwikkelde camera houdt alles in de gaten en let intussen ook op details.

Traditionele panoramacamera’s kunnen het terrein wel bewaken, maar kunnen niet tegelijkertijd de details goed volgen. Evenzo kunnen traditionele PTZ-camera’s scherpstellen op details, maar dan zien ze niet wat daarnaast gebeurt. In sommige uitgebreide en complexe scènes is het meestal nodig om panoramische informatie te combineren met gedetailleerde informatie. Op een parkeerplaats moet bijvoorbeeld meer dan één incident kunnen worden geobserveerd en moet dit volledig en in detail kunnen worden bekeken.

Panorama en detail
Uniview’s nieuw uitgebrachte 4-inch dual-lens PTZ-camera zal de bovenstaande uitdagingen effectief oplossen, belooft de fabrikant. Dankzij het ontwerp met twee objectieven kan goed worden nagedacht over zowel panorama als detail. Het bovenste vaste objectief van 4 mm legt een panoramisch beeld vast, terwijl de onderste 25x zoomlens details volgt. Dankzij IR en wit licht kunnen de camera’s heldere beelden vastleggen in omgevingen met weinig licht. ColorHunter- en LightHunter-technologie helpen om ook ’s nachts kleurrijke beelden vast te leggen. De camera is even groot als een voetbal en kan in één hand worden vastgehouden, wat arbeidskosten kan besparen tijdens installatie.

Slimme inbraakpreventie
De slimme inbraakpreventiefunctie kan niet-relatieve informatie effectief filteren. Zo wordt alleen gereageerd op personen en voertuigen of zelfs alleen wanneer deze doelen de regels overtreden. Het warme licht is gekoppeld aan een slimme inbraakpreventiefunctie. Wanneer het doelwit de regels overtreedt, wordt een merkbaar licht- en geluidsalarm geactiveerd om het verdachte doelwit te verdrijven. Zo kan de UNV 4 inch dual-lens PTZ-camera worden gebruikt in complexere omgevingen, zoals parkeerplaatsen, verkeerskruisingen en pleinen.

Meer informatie is te vinden op de website.

Deel dit artikel via: