Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Brivo

Multiwacht

CDVI

HD Security

ASSA ABLOY

Oribi ID Solutions

Nimo Dog Security

Paraat

VideoGuard

Traka ASSA ABLOY

Seris

CSL

Explicate

Masset Solutions

SmartCell

Hanwha Vision Europe

VAIBS

Avigilon Alta

GFT

De Beveiligingsjurist

Bydemes

Milestone

Eagle Eye Networks

Akuvox

2N

NetworxConnect

Alphatronics

NIBHV

Bosch Security Systems

Gold-IP

Advancis

Eizo

ARAS

Top Security

Securitas

Service Centrale Nederland

ASIS

ADI

EAL

RoSecure

Kiwa

Regio Control Veldt

Dero Security Products

Trigion

Seagate

Crown Security Services

VVNL

VEB

DZ Technologies

SmartSD

i-Pro

Add Secure

SOBA

OSEC

Secusoft

Sequrix

20face

Optex

Alarm Meldnet

IDIS

Paxton

BHVcertificaat.online

PG Security Systems

G4S

Unii

HID

Nimo Drone Security

CardAccess

Hikvision

Uniview

Genetec

Lobeco

Centurion

Ajax Systems

SMC Alarmcentrale

VBN

JMB Groep

Nenova

Connect Security

Camerabewaking rondom woningen stijgt met ruim 6%

2 juni 2024
Redactie
05:57

Het gebruik van camerabewaking rondom woningen nam de afgelopen jaren flink toe. Dit blijkt uit de Veiligheidsmonitor van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In 2023 had 23 procent van de huishoudens in Nederland een vorm van camerabewaking. In 2021 was dit nog maar 16,6 procent. Deze stijging komt vooral doordat mensen zich veiliger willen voelen en omdat de technologie steeds betaalbaarder wordt.

Het gebruik van camerabewaking verschilt per regio. In landelijke gebieden heeft 25 procent van de huishoudens camerabewaking, terwijl dit in stedelijke gebieden 20 procent is. Dit verschil komt voornamelijk door de grotere behoefte aan zelfbescherming in gebieden met minder politietoezicht en langere responstijden. Bewoners in landelijke gebieden nemen vaker zelf maatregelen om hun woningen te beveiligen, zoals het installeren van extra sloten en buitenverlichting met sensoren.

Andere maatregelen naast camerabewaking
Naast camerabewaking zijn er ook andere preventieve maatregelen die steeds vaker worden toegepast. Uit de Veiligheidsmonitor blijkt dat 61 procent van de huishoudens extra veiligheidssloten of grendels op ramen en deuren heeft. Buitenverlichting met sensoren is ook populair, met 48 procent van de woningen die hiervan voorzien zijn. (Rol)luiken voor ramen en deuren worden door 23 procent van de huishoudens gebruikt en alarminstallaties komen voor bij 13 procent van de woningen.

Kosten woning beveiligen
De kosten voor het beveiligen van een woning zijn afhankelijk van vele factoren. Gemiddeld kost een alarmsysteem tussen de 1.000 en 1.700 euro. Met andere toevoegingen zoals camerabewaking, veiligheidssloten en rolluiken, lopen de totale kosten snel op. Wie deze kosten liever in termijnen betaalt, kan een persoonlijke lening overwegen. Zorg ervoor dat goed de voorwaarden en de looptijd van de lening worden gelezen om onnodige extra kosten te voorkomen. De financiële vergelijkingssite Geld.nl raadt ook aan om eerst leningen te vergelijken, aangezien de rente tussen kredietverstrekkers flink kan verschillen. Door te vergelijken, kan gemiddeld 738 worden bespaard op een lening.

Deel dit artikel via:

Vlog 8

Premium partners

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner