Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Top Security

PG Security Systems

VBN

OSEC

Service Centrale Nederland

CSL

SOBA

Centurion

VEB

DZ Technologies

20face

Multiwacht

VAIBS

Regio Control Veldt

Trigion

G4S

GFT

HD Security

Connect Security

Paxton

NIBHV

Securitas

VVNL

SmartCell

Alphatronics

Bydemes

NetworxConnect

Gold-IP

Bosch Security Systems

EAL

Paraat

ASIS

HID

Ajax Systems

Eizo

SmartSD

Explicate

Nimo Dog Security

Nenova

Genetec

Eagle Eye Networks

Alarm Meldnet

ARAS

Seagate

Masset Solutions

ADI

2N

Unii

Dero Security Products

Uniview

ASSA ABLOY

VideoGuard

Optex

Kiwa

IDIS

SMC Alarmcentrale

Nimo Drone Security

CardAccess

Add Secure

Akuvox

Milestone

RoSecure

Seris

Hikvision

Oribi ID Solutions

Crown Security Services

Hanwha Vision Europe

Traka ASSA ABLOY

CDVI

De Beveiligingsjurist

Lobeco

JMB Groep

i-Pro

Secusoft

Brivo

Advancis

Avigilon Alta

BHVcertificaat.online

Sequrix

Camera’s detecteren verboden voorwerpen

21 september 2023
Redactie
08:53

De 7.1-release van het door Vaibs geleverde Vaidio-platform beschikt nu over de moduul Vaidio Specialized Object Detection. Deze is onder andere in staat verboden objecten te detecteren die gebruikt worden door de personen in het zichtveld van de camera.

Verboden objecten zijn bijvoorbeeld wapens (geweren, messen, etc.) of telefoons en oordopjes/koptelefoons op plaatsen waar deze niet gebruikt mogen worden. Dit detectiemodel kan ook toegepast worden op historische beelden. Hierdoor is het terugzoeken op bepaalde gebeurtenissen in uren aan beeldmateriaal mogelijk binnen enkele seconden.
Verder is Specialized Object Detection ook bruikbaar voor detectie en monitoring van kleinere objecten die vastzitten aan een groter object. Denk aan de onderdelen die aan een industriële installatie vastzitten. Wanneer deze stuk zijn of afwijken, detecteert deze moduul dat realtime. Ook is het in te zetten voor kleine lekkages op bijvoorbeeld grote ketels.

Kentekenplaatherkenning/LPR
Op het gebied van kentekenplaatherkenning, ook wel LPR, is er ook nieuwe functionaliteit beschikbaar. Zo is het in Vaidio 7.1 mogelijk om binnen de LPR-moduul te zoeken op de kleuren van een nummerbord. Via een slim filter kan de gebruiker de kleur ingeven, bijvoorbeeld geel, wanneer hij zoekt naar auto’s met Nederlandse kentekens. Deze ontwikkeling vergemakkelijkt forensisch onderzoek van bestaande beelden.
Daarnaast is het nu ook mogelijk geautomatiseerd kentekens te verwijderen uit de LPR-lijsten door vervaldatums en -tijden mee te geven. Deze functionaliteit is bedoeld voor situaties waarin tijdelijke toegang verleend wordt aan bijvoorbeeld leveranciers.
Het automatisch verwijderen van gegevens is overigens nu ook beschikbaar binnen de Face Recognition-moduul van Vaidio. Volgens een AVG-GDPR-vriendelijke werkwijze dienen deze gegevens na een x-periode verwijderd te worden. Met deze nieuwe functionaliteit is dit proces geautomatiseerd en hoeft het niet meer handmatig.

VAICloud licenties nu nog flexibeler
Wie als system integrator of installateur meerdere Vaidio images heeft draaien bij diverse klanten, kan binnen Vaidio 7.1 nu licenties eenvoudig onderling uitwisselen.
Verder maakt Vaidio 7.1 het mogelijk in te loggen in de core applicatie via Azure Single Sign-on. Hierdoor is het meermaals inloggen verleden tijd. Daarnaast kunnen gebruikers in de nieuwe release nu bestaande http(s)-triggers extraheren om ze eenvoudig toe te passen in alertregels.

Hoe bovenstaande ontwikkelingen er in de praktijk uitzien wordt duidelijk tijdens het Vaidio 7.1-release webinar op donderdag 19 oktober om 10:00 uur. Inschrijven kan via deze link. Wie verhinderd is kan het webinar ook na afloop nog bekijken.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Videoguard

Seagate

Suricat

Wordt een partner