Campagne Stop Heling van start

Minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie en de directeur van Marktplaats.nl Olivier van Duijn hebben vandaag de aftrap van de campagne Stop Heling gegeven.

inbraak inbrekerDe campagne richt zich met name op burgers en wat zij kunnen doen om heling tegen te gaan.

Marktplaats werkt al enkele jaren samen met mijn ministerie, de politie en het Openbaar Ministerie. Met succes pakken we in nauwe samenwerking internetoplichters aan, vertelt minister van der Steur: “Als minister van Veiligheid en Justitie ben ik een groot voorstander van publiek-private samenwerking op dit terrein. Via deze gezamenlijke voorlichtingscampagne willen we consumenten alert maken. Wil je online spullen kopen of verkopen? Prima! Maar let op dat je geen gestolen waar koopt. Met een paar slimme, eenvoudige trucjes kun je dat voorkomen.”

Mensen die tweedehands goederen willen kopen, kunnen op basis van het unieke serienummer controleren of deze als gestolen geregistreerd staan.

stop helingOp Stopheling.nl en de Stop Heling app voor iOS en Android kan worden gecontroleerd of het serienummer van een (tweedehands) product in een database van gestolen goederen voorkomt. De database wordt dagelijks geüpdatet en bevat alle goederen die sinds 1 januari 2010 bij de politie als gestolen staan geregistreerd. Deze database bevat inmiddels 1.024.455 registraties van gestolen goederen.

Deel dit artikel via: