Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Hanwha Vision Europe

Nimo Drone Security

ASSA ABLOY

Bosch Security Systems

Ajax Systems

De Beveiligingsjurist

Trigion

JMB Groep

G4S

EAL

OSEC

PG Security Systems

Sequrix

Network Optix

Regio Control Veldt

i-Pro

2N

Uniview

Lobeco

Advancis

Alarm Meldnet

Kiwa

Genetec

Paxton

HID

Hikvision

Alphatronics

Centurion

VVNL

SmartSD

Seris

Masset Solutions

Nenova

Secusoft

Dero Security Products

NetworxConnect

Service Centrale Nederland

ASIS

VAIBS

Top Security

Optex

SOBA

Explicate

Crown Security Services

CDVI

Milestone

Unii

GFT

BHVcertificaat.online

VEB

Seagate

Connect Security

RoSecure

ADI

NIBHV

Eagle Eye Networks

ARAS

VBN

HD Security

Nimo Dog Security

Oribi ID Solutions

Securitas

SmartCell

IDIS

CSL

20face

Multiwacht

Brivo

Eizo

Bydemes

Add Secure

Gold-IP

Avigilon Alta

Paraat

Akuvox

Traka ASSA ABLOY

SMC Alarmcentrale

DZ Technologies

CardAccess

VideoGuard

Campagne waarschuwt ondernemers voor fout geld

10 maart 2021
Redactie
12:25

Met de nieuwe campagne ‘Blijf Alert’ worden ondernemers gewaarschuwd voor criminelen die met fout geld willen investeren in hun bedrijf. De campagne start woensdag en is een gezamenlijk initiatief van het ministerie van Justitie en Veiligheid, diverse brancheorganisaties, VNO-NCW/MKB-NL en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).

Het doel is ondernemers alert te maken op signalen die wijzen op pogingen van criminele inmenging, zodat ze malafide investeerders sneller herkennen. Ook wordt gewezen op ondersteuning van de overheid.
“Veel ondernemers verkeren nu in zwaar weer door de coronacrisis. Het risico ligt op de loer dat malafide investeerders daarvan misbruik willen maken en proberen hun crimineel verdiende geld wit te wassen. Als we alert zijn op fout geld, kunnen we voorkomen dat in deze moeilijke tijd ondermijnende criminaliteit met zwart geld een voet tussen de deur krijgt bij onze bonafide bedrijven”, zegt minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid.

Hulp van criminelen
Met de campagne worden ondernemers bewust gemaakt van de risico’s van de zogenaamde ‘hulp’ van criminelen en roept hen op alert te blijven op dubieuze aanbiedingen. Denk bijvoorbeeld aan een investeerder die zich aanbiedt en niet terug te vinden is op internet. Een plotseling overnamebod van een onbekende. Of een investeerder die torenhoge rentes vraagt.
Een malafide investeerder is soms niet direct te herkennen voor ondernemers. Daarom biedt de campagne instrumenten om investeerders met foute intenties sneller in het vizier te hebben. Ook roept de campagne op om verdachte situaties te melden en in gesprek te gaan over mogelijke acties. Hierbij wordt verwezen naar politie of Meld Misdaad Anoniem. Verder wordt gewezen op het steun- en herstelpakket met tijdelijke financiële regelingen van de rijksoverheid en organisaties die daarbij kunnen adviseren zoals de Kamer van Koophandel, de brancheorganisaties en VNO-NCW/MKB-NL.
De campagne bestaat onder meer uit een video, een animatie, een quiz om malafide investeerders beter te herkennen en verschillende advertenties voor Facebook, LinkedIn, Google en Instagram. Meer informatie over de campagne is te vinden op www.hetccv.nl/blijfalert.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Seagate

Suricat

Videoguard

SequriX

Wordt een partner